[]

lys moral

12 yıldır okuduğum ilde 4 yıl daha üniversite okumak zorundayım.aile imkanları ve zorlamaları nedeniyle ingilizce öğretmenliğine başkent burslu bile gidebilecekken aibü'deki öğretmenlikte kaldım.moralim çok bozuk.ağlamak istiyorum ağlayamıyorum.12 senelik asosyalliğimi büyük bir şehre gidip kırmak istiyodum,hayallerim suya düştü.bulunduğum şehir küçük, imkanları sınırlı.ingilizcemin yanına bir dil daha koymak isterdim ancak doğru dürüst dil kursu bile yok boluda.burda insanlar sadece futbol konuşan düz insanlar.oturup iki laf oyun,genel kültür,anime,dizi,film hakkında konuşabileceğim bir topluluk yok.buranın yerlisi olmama rağmen tek bir arkadaşım bile yok ve burda kaldığım sürece olmayacak gibi.yaşanan ilde okumanın avantajı var mı? yaşadığı ilde okuyan arkadaşlar biraz moral versinler.




 
üniversite arkadaşlarınla kaynaşırsın. kulüplere falan takılıp eğlenceli vakit geçirirsin. öğrenci evi olan arkadaşlarında kalırsın.


  • japon askeri  (26.07.13 02:21:36) 
şehir dışından bir sürü insan gelecek bir sürü öğrenci evi bir sürü yeni insan. tadını çıkart şu an moral bozacak zaman mı? derdini sikeyim butoncular gelmeye başlar şimdi bak. tadını çıkart. hayatının en gebeş son gebeş 4 5 yılını yaşayacaksın. üniversite hiçbir zaman asosyal olmaz sen zorlamadığın sürece. tadını çıkart moral falan verin diye uğraşma. kazanamayıp ağlayanlara saklayalım fazla morallerimizi. öperim gözlerinden.


  • sparkle kiddle  (26.07.13 02:24:46) 
sen beni anlamadın sanırım.eğlence anlayışım senin bahsettiğin şeyler değil.ben boş vakit geçirebilceğim eğlence adamları değil,konuşurken bile kendimi geliştirebilceğim insanlarla tanışmak istiyorum.imkanlarım burda sınırlı.şu an tam tersine morale ihitiyacım var.kazanamayanların seneye hazırlanıp istedikleri yere girme umutları ver benimse 4 sene daha istemediğim bir ilde istemediğim bir okulda zorunlu okumam gerek.


  • deletesystem32  (26.07.13 02:25:01 ~ 02:27:21) 
hacı moral verelim dedik ortalığın amına koydun afedersin.

''ben boş vakit geçirebilceğim eğlence adamları değil,konuşurken bile kendimi geliştirebilceğim insanlarla tanışmak istiyorum.''

bu bahsettiğin insanlar sadece istanbul'da izmir'de mi var? bu nasıl sığ bir bakış açısıdr?
  • japon askeri  (26.07.13 02:36:19) 
bolu dışından gelecek insanlar arasında istediğin gibi arkadaşlar bulabilirsin belki. önyargıyla yaklaşma. belli olmaz.

okurken erasmus gibi değişim programlarını takip et, kabuğunu kıracak bir şeyler yarat. değişik kulüpler filan vardır belki üniversitende?

belki mekan değiştirmiyorsun ama farklı bir ortama gireceksin. kabuğunu kırmak tamamen senin kafanda olan bir şey. imkanlarını zorla. okurken çalış mesela, para biriktir, yazları interraille dolaş, couchsurfing'deki insanlarda kal yurtdışında.

madem fırsat ayağına gelmedi, üzülüp kendini geri çekeceğine fırsatlarını kendin yarat. boşuna önündeki 4 seneyi üzülüp kızarak heba etme. gerçekten hepsi senin kafanda bitiyor.
  • inawen  (26.07.13 02:36:35) 
üni başkadır, gene kırarsın.


  • eyyor  (26.07.13 02:36:42) 
Sen üniversitede aynı şehirde olsan da o üniversiteye bambaşka şehirden gelmiş bir sürü insan olacak, bambaşka insanlarla tanışacaksın zaten. İllaki senin kafana uygun birileri çıkar. Üniversiteye başlarken de kimseyi tanımadan etmeden kendinden üstün görme. Bunu yaptığın anda gerçekten üniversite hayatın boyunca yalnız kalırsın.

Bir de, okuyacağın üniversiteyi hiç bilmiyorum ama belki okulda seçmeli olarak dil dersleri alabilirsin? Olmadı, internetten kendi imkanlarınla dil öğrenmeye çalışırsın. Hangi konumda olursan ol, bulunduğun konuma durup üzülmek yerine kendine fırsatlar yaratmaya çalış.
  • kingdom of rust  (26.07.13 02:44:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.