[]

Kpss/ Hazine uzman yardımcılığı/ Dershane (ankara)

Başlıktan da anlaşılacağı üzere tecrübeli arkadaşlara bir kaç sorum var.
Şimdi şöyle ki; bu sene kpss ye gireceğim ve öncelikli isteğim; hazine uzman yardımcılığı.
Araştırdım, kpss den ne kadar puan istediğini, hangi bölümlerin önemli olduğunu, kendi sınavlarının içeriğini, maaşını, kaç senede uzman olunabildiğini... Öğrendim. Ama bir bilene danışmak, yorum almak en iyisi.
Gazi üni. iibf iktisat mezunuyum. Hocalarım sağolsun, iktisat bilgilerime güveniyorum, yabancı dilime de güveniyorum. Elimde olanlar bunlar şu anda. Peki ben nasıl çalışacağım hedefe ulaşmak için? Nelere ağırlık vermem lazım, nasıl bir tempoda çalışmam lazım? Dershanelere çok güvenemesem de bana belli bir disiplin sağlayacak dershane önerilerine de açığım (ankara'da). 'Murat' dışında olursa öneriler memnun olurum, çünkü kendisi hakkında fikrim var, gidip konuştum da.
Yani durum şimdilik bu, ilk fikirlerim de bu, tabi ki puana göre ve kadrolara göre fikirlerim bambaşka yerlere de gidebilir ama öncelik budur. Cevaplarınızı merakla bekliyorum, şimdiden çok teşekkürler.

 
uzman yardımcılıklarında hazine biraz sıkıntılı bir kurumdur . hem kontenjanı az hem de fazla kariyer yapabileceğin bir yer değil. başka üst kurullara bakmanı öneririm. yani hedeflerin biraz da yukarı olsun bence.
kpss de öncelikle gy-gk kısmını tamamlamalısın. 120 den en az 95 net yapmaya bak.
gy-gk olayını hallettikten sonra alan bilgisine çalış. kurumların istedikleri puan türüne göre en az 85 civarı bir not ancak kurtarır seni.
ayrıca yds den en az 70 puan alıp cebine koymalısın. yds nin 5 yıl geçerliliği var. bir an önce al kenarda dursun. ingilizcene fazla güvenme çünkü bu yds denen illet bambaşka birşey. ingilizce bilgisini falan ölçtüğü yok yani.

tüm bu şartları sağladıktan sonra bitti mi ? tabiki hayır . kurumlarda puan sıralamasına girdikten sonra bir de o kuruma ait yazılı sınav var. bu sınava daha özgül çalış. yani her kurumun kendi soru tarzı oluyor. bunları da internette araştırırsan bulabilirsin. örneğin hazine nin 2012 yılı uzman yardımcılığı sorularını gugılla şimdiden bir fikrin olsun.

kurumun yazılı sınavını hallettikten sonra da son bir adım kalıyor : referans.
bazen çok sağlam kişiler bulmak gerekiyor. şimdiden araştırmaya , konuşmaya , hal hatır sormaya başla.
hazine de bu olaylar fazla dönmüyor ama öyle yerler var ki mülakatında direk tencere-tava çaldın mı ? şeklinde sorular geliyor.

kurs olarak da yükseliş i önerebilirim. yine de fazla etkilemek istemem. kararı gidip birebir gözlemleyerek kendin ver.
boş zamanlarında da milli kütüphanede bol bol çalışmanı öneririm.

önünde zorlu bir yıl var. Allah yardım etsin
  • buubuu  (26.07.13 02:03:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.