[]

Tüketici Hakem Heyeti-Teleservice

sony ericsson xperia pro cep telefonumu düşürdüm vede dokunmatik camı kırıldı.vatan bilgisayardan almıştım oraya gönderip onlarda yetkili servis olan teleservice e gönderdiler.kullanıcı hatası olduğu için bana 273 lira fatura çıkardılar tamirat için.telefonun 2.eli zaten 400-500 civarında olduğu için kabul etmeyip ekranı dışardan bir telefoncuya yaptırdım.

1-2 ay sonra dokunmatiğin bazı kısımlarında algılama sorunu oldu.bende direk gidip teleservice e bıraktım telefonu.fiyat için aradıklarında 273 lira fiyat verdiler tekrar.ne işlemler yapılcağını sorduğumda dokunmatik ekranın kırık olduğunu onun değişceğini,arka kapak değişimi(arka kapakda sadece yüzeysel görünmicek düzeyde çizikler var nedne değiştirilio anlamadım),klavyenin hasarlı olduğunu(kesinlikle hasar yok takır takır çalışıyodu) söylediler.anlıcağınız telefonu incelememişler bana ilk servis fiyatını vermişler.

fiyatı kabul etmedim durumu izah ettim tekrar incelenmesini istedim telefonun.yaklaşık olarak 3 hafta boyunca teleservice ankarayı aradım 9-10 kez.adamlar bir türlü yeni fiyat vermediler,ama sisteme not aldıklarını en yakın zamanda dönceklerini söylüyolardı .

bugün tekrar aradım telefon fiyat durumunu sordum bana 273 lira dediler.tekrar izah ettim durumu sisteme not aldılar 3 haftadır yeni fiyat verilcekti dedim,karşıdaki bayan öyle bir not yok fiyat değişmez bence telefonunuzu geri alın dedi.bende baya sinirlendim,görüşme başlamadan önce konuşmalar kayıt altına alınır diye uyarı veriyordu,dedim konuşmaların incelensin ozman nasıl olsa kayıt altına alınıyor dedim.tamam "sisteme not alıyorum" dedi !!


Bu durum karşısında tüketici hakem heyetine başvursam herhangi bir sonuç alabilirmiyim ? nasıl başvurabilirim birde ? biliyorum uzun ama yardımcı olursanız sevinirim...

 
herhangi bir sonuç alamazsın. çünkü onların yaptığı şey fiyatlandırma. yanlış servis hizmeti ya da servis hatası değil. onlar bu fiyatın olacağını söylüyor...


  • inanmazsan inanma  (25.07.13 16:58:54) 
ama hocam telefonu incelemeden bakmadan etmeden eski servis fiyatını veriyorlar.dokunmatik kırık falan değil şu anda sonuçta.


  • estalus  (25.07.13 19:25:16) 
incelemediklerini ispat edemezsin. biz baktık bunlar değişecek dedik, müşteri de razı olmadı derler...


  • inanmazsan inanma  (25.07.13 19:40:06) 
iyide şöyle bir durum var.adamlar 3 hafta boyunca yeni fiyat vermek vaadiyle oyladılar.vede konuşma öncesi yapılan bant kaydında tüm konuşmalar kayıt altına alınır diyo.bundan bişey elde edemezmiyiz ?

hayır 3 hafta boyunca oyalamasalar en başta fiyat bu istersen öde istemessen ald deseler eyvallah,o gün parayı verir tamir ettirirdim.3 hafta adamlar beni mağdur ettiler.
  • estalus  (26.07.13 15:53:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.