[]

çizgi roman

merhabalar, pc'den veya iphone'dan çizgi roman okumak istiyorum. nereden başlamalıyım. çizgi romana yeni başlayan için içine çeken bir kaç çr önerebilir misiniz? bir de bunları internetten nereden edinebilirim.




 
Dizinin başlamasına çok var diye the walking dead i okumaya başladım ben, 3. sayıda ara verdim yorum yapamayacağım tam olarak ama iyi gidiyor şimdilik, ilk 25 sayıyı nereden indirdiğimi unuttum şimdi bulunca mesaj atarım..


  • mutekebbir  (25.07.13 01:15:03 ~ 01:15:14) 
marvel veya dc app'lerini yükleyebilirsin. oradan yükleyebiliyorsun. başka firmalarınkinden bahsediyorsan onların da vardır app'leri büyük ihtimal.


  • p girl  (25.07.13 01:18:30) 
ciddi çizgi roman için ilk önerilerim watchmen ve ardından da sandman külliyatı oluyor. bunun haricinde şu an aklıma gelen y: the last man var, akıyordu. persepolis de geldi şu an aklıma. bunları malum ortamlardan edinebilir, pc'de okumak için de cdisplay ya da comicrack programlarını kullanabilirsiniz.

ek: şimdi aşağı yazarsam silinecek, buraya yazayım. watchmen için "çizgi roman türüne aşinalar harici önerilmez" demek kitabı yalnızca çizgi roman evreniyle sınırlandırmak, eklektikliğini, çok katmanlılığını görmezden gelmek oluyor bence. bu sadece sahip olduğu güçlerin bir yönü olabilir. hitap ettiği kitle sadece çizgi roman okurları değil kesinlikle. zaten bu sebeple başına "ciddi" ekleme gereği duydum, ya da işte zamanında bir edebiyat listesine giren tek çizgi roman olabilmiş. her ne kadar göreceğimiz şeyler farklı olsa da, çizgi romana yeni adım atan da bir şeyler görecektir. okumaya klasiklerden adım atmak gibi bir şey olur, zorlayıcı ama ödüllendirici. tabii ki kişiden kişiye değişir, çizgi romanla ya da grafik romanla pek alakası olmayan birisine önerdiğimde olumsuz geri dönüş almamıştım.
  • oxibrinth  (25.07.13 01:43:47 ~ 03:32:06) 
watchmen çizgi romana başlamak için hiç de uygun bir kitap değil. çizgi roman kültürü olmayanın okuması anlamsız, gereksiz.

altevren.net diye bir site var, "nereden başlasam" sorusunun cevabını veriyor. önerilerde de bulunuyor elbette.

site bir arkadaşımın, oradan biliyorum.
  • Niddleman  (25.07.13 01:53:29) 
Scott pilgrim serisini kesin okumalısın. Torrentten bulabilirsin. Androidde perfect viewer, pcde de cdisplay ile okuyabilirsin.


  • inugard  (25.07.13 09:35:01) 
comicrack programını indir, freeware bir yazılım. sonra torrent'ten çizgi romanları .cbr uzantılı dosya olarak indirip açacaksın. walking dead seri olarak fena değil. hani örümcek adam falan dersen çok uzun geçmişleri var insan neyi okuyacağını şaşırıyor. batman'in tek sayılık veya kısa serileri var, frank miller'ın falan onlar iyidir. killing joke da tek sayılık efsanedir mesela ama 2008 versiyonunu bulmaya gayret et.


  • r_u_h  (25.07.13 10:57:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.