[]

Solaklık

Merhaba arkadaşlar.Şimdi ben sağ elimle yazı yazıyorum,yemek yiyorum; ama bir şeyleri fırlatırken veya ne bileyim yumruk atarken falan sol elimi kullanıyorum. Sol elimle yazı yazamazken, sağ elimle de bir şeyler fırlatamıyorum.Topa da sol ayakla vuruyorum.Ben solak mıyım ?




 
sıfır bilgiyle yazıyorum aklında bulunsun.

ben solağım, yazı haricinde her şeyi sol elimle yaparım, yemek, tenis, basketbol vs. dahil. yazıyı da ilkokul hocam zorladığı için sağ elime alıştım. bir arkadaşımın önerisi üzerine şöyle bir test yapmıştık bir kere: iki elini aniden(düşünmeden) parmakların birbirine geçecek şekilde birleştiriyorsun, hangi elinin başparmağı üstte kalırsa, sen o ellisin. ortamda bir tek benim sol elim üstte çıkmıştı.

kesinliği hakkında hiçbir fikrimin olmadığını tekrar söylüyorum.
  • cepeuc  (24.07.13 23:20:55) 
ben de solağım,sağ elimi hiç kullanamıyorum.


  • rock n roll  (24.07.13 23:24:32) 
@cepeuc, amma salladın haa. ben komple solağım (her şeyi sol elim ve ayağımla yaparım) ama sağ elimin baş parmağı üstte kalıyor.


  • kekec salman  (24.07.13 23:29:37) 
@cepeuc

sağlağım, sol el üstte kaldı. senin teori yalan oldu.
  • japon askeri  (24.07.13 23:31:22) 
ortasın sen.. yani sözlükçe konuşayım.. meyilli. her ikisine de yani, yanlış anlama.


  • urnganic  (24.07.13 23:39:02) 
hacı sen bildiğin solaksın. eben, deden seni küçükken feci kanalize etmiş sağ elini kullanmaya.
ama gözle görülen şeyler sadece kaşık ve kalem tutmayla sınırlı olduğu için diğer hareketlerine müdahale etmemişler, onlar da doğal haliyle gelişmiş.
bilardo oyna, bağlama çal, ok at, dart oyna, tesbih salla, vs.vs. hepsi sol eldir.
  • cevher67  (24.07.13 23:41:20) 
Kesinlikle solaksın fakat bebekliğinde herşeyi sağ eline doğru uzattıkları için sende yemek yeme ve yazma gibi hareketleri sağ ile yapıyorsun...


  • manyak  (24.07.13 23:48:16) 
okuma yazma öğretimi hocamız "hem sağ hem sol elini kullanabilen çocuklar uzattığımız eşyayı refleks olarak hangi eliyle alıyorsa çocuk olaktır" demişti. sağla uzanıyorsan sağlak, solla uzanıyorsan solaksın demek oluyor.


  • uepuey  (25.07.13 00:22:58 ~ 00:24:30) 
Cepeuc'un dediği doğru. Ben daha önce okumuştum o yöntemi, çevremde de deneyenlerde doğru sonuç veriyor. (vermiyor diyen arkadaşlar kusura bakmasınlar, ben kendi bildiğimi yazıyorum)
Bir diğer yöntem de aniden biri bir şey fırlatacak, tutmak için hangi elinizle hamle ederseniz o ellisiniz demekmiş. Gerçi ben iki elimi de uzatıyorum ama.

  • firez  (25.07.13 00:25:35) 
ambidextrousluk var sende de two weapon fighting ve imp. two weapon featlerini al kesin lvl atlarken :P


  • kyha  (25.07.13 00:35:15) 
@cevher67 ya o kanalize etme mevzuunu ben de düşündem de mesela fareyi kullanma, bilardo oynama bunlar saǧ el. ama gitar çalma, dart atma vs. bunlar sol el.olay biraz karışık yani.


  • monty python  (25.07.13 00:36:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.