[]

css'de tecrübeliler bir baksa?

basit bir şey yapıyorum.. keşfettikçe hoşuma gitmeye başladı. tıpkı bir orkestraya nota yazmak gibi bir şey...) soru ise şu.

html de cssye ilişkilendirme yaptım. ve bir div yapıyorum.. yani bi kutucuk dairesel.. border-radiou: 5px; falan text-align center da margin: auto tamam.. fakat htmlde yazdığım yazıyı ortalayamıyorum.. şöyle ortalayamıyorum ama.. yatay olarak değil dikey olarak.. amacım çozmek sadece.. tıpkı şu ekşi de azimli yazan kutucuk gibi.. ortalanmış... htmlden </br> de yapıyorum hafif aşağıda oluyor.. çözümü anlatan olursa pek sevinicem ..)) olası yanıt için şimdiden teşekkürler..


 
  • direnk  (24.07.13 21:16:11) 
Bu arada jsfiddle.net şuraya kodu yapıştırıp öyle sorarsan daha net cevap alırsın aklında olsun.


  • inugard  (24.07.13 21:18:20) 
firebug diye bişey var. bu eklentiyi kurup mesela o azimli yazan yeri merak ediyorsan onun css'inde ne yapılmış filan bakabilirsin. mesela ben azimli'ye baktım şöyle:

border: 1px outset;
cursor: default;
display: inline-block;
margin: 2px;
padding: 2px 5px 4px;
text-align: center;

padding kullanarak piksel piksel konumlandırmış.
  • tepedeki psychedelic adam  (24.07.13 21:19:31) 
vertical align ile çözebilirsin bir yere kadar, onun dışında padding ile halledersin dedikleri gibi. ancak chrome kullanıyorsan (ki kullanmanı öneririm) firebug yerine kendi içinde gelen insepct element özelliğini kullanabilirsin sağ tıkla açılan. buraya sorana kadar mesela bakarsın hemen tıktık nası yapmışlar diye. asıl öyle öğreniyorsun eheh.

bu arada <br> kullanma, html ile sadece iskeleti kuruyoruz artık, hizalama gibi şeyleri hep css'ten yapıyoruz. bir şeyi yan yana sıralamak istiyorsan display:inlnie, alt alta sıralamak istiyorsan display:block kullan mesela ^^.
  • hjarteblod  (24.07.13 21:37:24 ~ 21:40:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.