[]

lutfen okuyun size ihtiyacim var!!

Merhabalar,
Oncelikle troll degilim ve yorum yaparken de sizden de ciddi seyler bekliyorum.
Benim cok sevdigim bir kiz arkadasim var. Gecen yil yazin basinda bir yillik eski sevgilisinden ayrildi ve bazi sorunlar yasadi. Cogu sey ust uste gelince de duygusal boslukla bir kac sacma iliski yasadi tek gecelik. Ama yaz bitince kendine ceki duzen verdi. Yeni bir iliskiye basladi her sey cok guzel gidiyorken yeni sevgilisi gecmisindeki iliskileri sorgulamaya baslamis. Bu da her seyi acik acik anlatmis sonucta kimseye yalan soyleyecek hali yok. Duzgun guzel seyler yasamak istiyor ve yaptiklarindan pisman yeteri kadar da uzgun. Sevgilisi sinirlenmis ama uzerinden durmamis sadece ara ara konuyu acip kapiyormus. Ancak bundan uc hafta once durup duruken konuyu acip tartisma baslatmis. Sonunda da kiza saldirmis. Burnunda hafif kirik var ama ameliyatlik degil. Doktor raporu alindi vs. Dogal olarak ayrildilar.
Ama esas sorun burada basliyor. Cocuk cok pisman ve seviyor kiz da cok asik. Kiz en baslarda silmis cok guclu gorunuyordu. Hatta cok sevinmistim bu guclu dimdik duran hallerine. Unutmak ve gelecegime yonelmek istiyorum diyordu. Ancak cocukla konusmayi birakamamis ve bu konusmalar sonunda da barismayi dusunmeye baslamis.
Ama herkes karsi kendi de emin degil. Cocuk agliyormus ozurler diliyormus.
Ben de barismama taraftariyim ama arkadasim cok garip bir durumda. Psikolojisi bozulmus olabilir degisik bir halde. Ondan saglikli kararlar verememesinden korkuyorum. Hem arkadasi olarak ona kizip bagirarak engelleyerek bir cozum bulamam.
Simdi sizden ricam ne yapmaliyim? Ona nasil yardim edebilirim? Lutfen yargilamayin kizmayin ona da okutacagim yazilanlari. Siz ne onerirsiniz?

 
bir kere el kaldiran bir daha kaldirir.


  • lorenzen  (24.07.13 21:01:48) 
burnunda hafif kırık varsa barışsın ki,bi dahakine burnunu tamamen eline verebilsin sevgilisi.


  • rock n roll  (24.07.13 21:03:07) 
Bu işin özrü olmaz, bir kere yapan bir daha yapar mutlaka.

Edit: Bağ niye tik atmıyon lan? Üzüldüm amk.
  • adoramer3ku  (24.07.13 21:04:09 ~ 21:09:19) 
ya ne kotu bı hale geldı duyuru. artık herkes yargılanmamak ıcın alaya alınmamak ıcın not düşüyor.
cevaba gelırsek, sen kızı barısmaması ıcın ıkna edemezsın. psikolojisi bozulmuş degil, kendıne el kaldıran adamı silemiyorsa bırak silmesin. cok ozur dılerım ama tek bir tokat bıle deprem etkısı yaratması gerekırken yaratmıyorsa o cocuk kızı oldurse bıle o kız onu bırakmaz.

  • alzahraa  (24.07.13 21:05:28) 
affetmemeli. siddet affedilecek bir sey degil bence.


  • ermanen  (24.07.13 21:10:27) 
kardeş duyuruya böyle başlayınca ben de çok ciddi bir şey sandım ya. kız bi' kere güçlü değil, orda anlaşalım. geçmişindeki ilişkiler yüzünden kendini rahatsız hissetmemesi lazım. olmuş bitmiş. kendisiyle barışsın önce. "ben artık böyleyim aga" desin, bunu kabul etmeyen, etmediği gibi kendisinin burnunu kıran adamla birlikte olmaya devam edecekse de etsin.

bence de psikolojisinin bozuk olduğu falan yok. seviyor işte. kendini suçlu hissettiği için sevgilisine de fazla kızamamış belli ki.

"vuran bi daha vurur" ya da "tek gecelik ilişki yaşayan bi daha yaşar" görüşüne katılmıyorum. insanlar değişebilir ya da yaptıkları şeyleri yapmamaya karar verebilir. benim de yapıp "yapmamalıyım" dediğim ve bıraktığım şeyler oldu, mesela sabahlara kadar seks ;) ;)

velhasıl, sen sıkma canını, sakin ol. onu ondan çok düşünme. birlikte olacaksa olsun.

sevgilim benim burnumu kırsaydı "gız o nasıl guvvat?" deyip elini öperdim ama erkeklerin kızlara vurmasına karşıyım. hatun olsaydım adam toplayıp dövdürürdüm, bi daha da konuşmazdım.

ama barışacaksa da barışsın yani napak?
  • der meister  (24.07.13 21:11:03 ~ 21:11:48) 
şiddetin arkası muhakkak gelir.

eleman kızın geçmişinden dolayı periyodik şekilde tartışma çıkarıyorsa ve bunun için 'burun' kırabiliyorsa belli ki psikolojik olarak rahatsız ve bu işin sonu nereye varır bilinmez.

o yüzden kesinlikle birlikte olmasın.

ayrıca tek gecelik ilişki utanılacak bir şey değil. Sonuçta evli değil sevgilisi yok sorumluluğu yok. hayat onun kimse karışamaz.
  • akşemsettin  (24.07.13 21:11:39 ~ 21:13:36) 
kadın sığınma evleri, pişman oldu özür diledi affettim, tekrar oldu bu sefer 1 ay ayaklarıma kapandı çok üzgündü affettim, tekrar oldu yeminler etti affettim diyen canını zor kurtarmış, bıçağın altından son anda alınmış kadın dolu.bir insan kendini bir kere kaybedebiliyorsa, her zaman kaybedebilir.bu sorudan kadının tek gecelik ilişki yaşamış olmasını çıkarıp soruyla alakasız yorum yapanlara da, ortada dayak yiyen bir insan varken, allah dan biraz vicdan biraz insanlık diliyorum.


  • alice practice  (24.07.13 21:12:12) 
allah hiçbir kadını, kendisine el kaldıran bir erkekle beraber olmak isteyecek kadar kendine saygıdan yoksun ve sevgiye muhtaç bırakmasın.

çok mu aşık? aşk dediğin şey, bir kişiyle kişiliğinin uyuşması, güzel vakit geçirmen ve aynı zamanda o kişiyi fiziksel olarak çekici bulman üzerine hormonlarının çılgın atmasıdır. "çok aşık, çocuk dövüyor onu ama vazgeçemiyor napsın :(((((" gibi şeylerle gelmeyin allah aşkına. aşk dediğiniz şeye bu kadar korkunç manalar yüklemeyin, ne bu, aptal türk dizilerindeki gibi büyü yaptılar da mı kurtulamıyor? yapmayın nolur. arkadaşına söyle biraz kendine saygısı olsun. ben kızın burnunu kırayım, sonra iki özür dileyeyim bitsin. oldu efendim. kendinizi, eski bir ilişkisinden dolayı kıza el kaldırma hakkını kendinde gören ve kontrolden çıkıp burnunu kıracak kadar kafayı sıyırmış ruh hastalarından uzak tutun. her şeyden önce kendi iyiliğiniz için.
  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (24.07.13 21:14:29 ~ 21:29:39) 
sizin tek yapabileceğiniz şey,insanların değişmeyeceğini,ileride ona daha da fazla zarar verebileceğini anlatmak olur.
rock n roll+1
bi dahakine komple yüzü dağıtır,bi dahakine bıçaklar fln böyle gider.

sorun zaten en başından,kızı eski ilişkileri yüzünden yargılıyor olmasında.
kimse kimsenin malı değil.kimse kimseye yaşadıkları sebebiyle hesap vermek durumunda değil.

sen bunları söylesen de o kendi bildiğini yapar.arkadaşı olarak,çıkacak diğer kavgada hastanede refakatçi olursun en fazla.
  • demoniclewinsky  (24.07.13 21:16:24) 
seviyorsa gitsin kafa atsin bence...

ya samimi bir sey diyecegim hani bu cevabi badak kmligimlen filan da yazmiyorum sadece biraz kendime kizginligimdan yaziyorum ve bunu da cidden arkadasiniza gsterin..ya hayata bakis acim kadina verdigim deger hepsini bir yana birakiyorum bir kadin kedine siddet uygulayan burnunu kiran bir adama nasil gidiyor..yahu gozunuze inen perde zihninize de mi indi?

tanri bu arkadaslari islah etsin.

ve cok samimi soyluyorum 4s kurali gercekten gecerlirmis su ziktigimin hayatinda...bundan sonar bende gidip hoslandigim kizin burnuna cift dalicam..
  • pisuvardandumancikartanadam  (24.07.13 21:16:49) 
ohahahah herif kızın neredeyse burnunu kıracakmış, hala geri dönsün mü diyorsunuz. hayvanları doğal ortamına bırakınız lütfen. doğal seleksiyon ile yok olacaklar.

ha yok devam ederse bunlar daha çok yüz bulacak, sonra dayak yiyoruz diye ağlar durursunuz sevgili kadınlar.
  • roket adam  (24.07.13 21:36:37) 
burnunu kırmasını bekliyor herhalde.

daha sevgiliyken bunu yapan ilerde evire çevire döver. adamda öfke kontrolü yok en başta.
  • kayranin kedisi  (24.07.13 21:38:47) 
Ya çok çok iyi düşünsün.
Bu haberlerde izlediğimiz kocası/eski kocası tarafından öldürülen kadınlar da farkındaysanız hep ayrılmış ama tekrar barışmış kadınlar. Bi kere el kaldıran bi daha kaldırır çok doğru.
Hele bide burnunu hafif de olsa kıracak kadar büyük şiddet görmüş. Kolundan hafif sıkma, hırpalama falan değil (hoş onları da hoş görmemek lazım) direk olarak şiddet görmüş.
Ben aynı şeyi yaşasam öldürülmekten korkardım. Çünkü dediğim gibi öldürülen kadınların, hatta öldürülmeye de gerek yok şiddet gören kadınların da yaşadığı hep ayrılıp sonra eşlerini affetmeleri.

Bu konularda kararlı durmak zor olabilir ama bunları hiç unutmasın.

Ayrıca geçmişe takılan adam her şeyi yapar. Kafasına takması normal olabilir ama durup durup konuyu açması, bu konunun üzerine gitmesi falan normal değil. Takıntılı hareketler bunlar. Takıntılı adam da her şeyi yapar. Yine öldürülen kadınların kocalarının ayrılığı hazmedeyip takıntılı hallerle eşlerini takip edip, kıskançlıktan öldürüldükleri haberlerini hatırlayabiliriz sanırım.
Tekrar şiddet görmese bile bu geçmiş konuşmaları hiç bitmez, bitse de imaları bitmez. Geçmişle ilgili kaba sözleri bitmez.

Bu geçmiş takıntılı sevgili olayını ben de yaşadım, ki sekse dair hiçbi şey yoktu geçmişimde bu adam bunları takarken. İşin içine cinsellik girdi mi boyutu daha da inanılmaz bi hale gelebilir bu takıntılı hallerin ve şiddetin.
Şimdi ki uysal hallerine kanmasın, en nihayetinde ikna etmeye uğraşıyo. Gerçekten seviyo da olabilir. Ama ilk fırsatta tekrar aynı şeyleri yaşatacağından emin olun. Daha da trajik hale gelmeden mantıklı davransın arkadaşın lütfen.

Belki ben de çok trajik yaklaşmış olabilirim ama durum bu maalesef. Hele bide şiddete rağmen tekrar adama dönerse şiddete boyun eğmiş ve şiddet görmeyi kabullenmiş olacak. Yapmasın bu kötülüğü kendine.
  • gupon  (24.07.13 21:58:51) 
cevremde tecrube ettiklerime dayanarak, ASLA barismasin.


  • mahnita  (25.07.13 00:36:50) 
büyüklerimiz demiş ki, "sikerim ben böyle aşkın ızdırabını". tabii kızın bunu diyebilmesi için biraz daha güçlü olması lazım. la adam mı yok etrafta? hatta bırak adam olmasını, olmasın hiç kimse. bu çocuk adam değilmiş ki zaten.

aklını başına toplasın, ben bu çocuğa ne yaptım bunları hak etcek desin, terazinin iki tarafına baksın. terazideki fark özürle kapanıyorsa affetsin. ama bundan sonraki hayatında 3. şahıslar gelip de alamaz onu o çocuğun elinden onu da bilsin.
  • princess 0f suburbia  (25.07.13 00:58:34) 
deli midir? kendisine vuran bir insan ile hangi akla hizmet barışmayı düşünebiliyor. asla barışmasın.


  • foradream  (25.07.13 09:34:03) 
Yorumlarin hepsini okudum.
Bir kere yapan bir daha yapar gorusu hakim genelinde. Dogru da bence.

Kiz barismayi dusunuyor, demek ki adami cok fazla seviyor ki boylesine onur, gurur ve burun kirici bir davranisi sineye cekmeye hazir. Bunu yapmak icin herhalde kor kutuk asik olmak lazim diye dusunuyorum. Yine de, kendimi alamiyorum, kiz kendisine bunu yasatan adami gormeye ne kadar katlanabilir?

Zamanla icinde -su an duygularinin yogunlugundan farkinda olmayabilir- adama karsi kizginlik duygulari kabarmaz mi? Su kadarini soyleyeyim, bence biriyle birlikteyken ona karsi icten ice biriken ofke, cok daha yikici ve can yakici sonuclara neden olabilir. Hem kiz acisindan, hem de oglan acisindan.

Ayrica evet, adam madem kaldiramamis kiz durust davrandiginda bir seyleri, boyle bir halt etmis, hic mi kendini bilmiyor da barismak istiyor? Kizi o kadar seviyorsa kendinden korusun bence, ya da assin o kiskancligini dogru durust de oyle yalvarsin kiza barismak icin. Kimseye hesap vermek zorunda degil karsi taraf, niye sorumlulugunun olmadigi bir zamanda yaptiklarindan oturu dayak yemeyi sineye ceksin ki?

Biraz gururlu davransin, oyle soyle arkadasina. Kendini dusun de, seni boyle inciten yarin bir gun neler yapar de, fiziksel degilse bile mental siddete ugratir seni, kendine saygini yitirirsin de. Adami kotulemek ise yaramaz hatta ters bile tepebilir, ama ozguvenini, ozsaygisini zedeleyecegi uyarisi bence daha cok ise yarayabilir.
  • evreka  (27.07.13 22:20:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.