[]

Absent ve Metaxa

1.) Bir arkadaşım yurt dışından bana absent getirdi hediye olarak. Orijinal Çek üretimi %70'lik olanlardan.
Şimdi; ben bu mereti daha önce hiç içmedim. İçme usülleri üzerinde çok şey yazıp çiziliyor. Şekerler, yakmalar falan filan vs..
En güzel, en kolay nasıl tüketilir bu meret, nedir metodu, sek mi iyidir yoksa böyle votka-vişne tarzı karışımlar gibi absent-vişne vs. yapılabilir mi? (evet çok saçmaladım) Kıçımızı başımızı yakmayalım kafa olacağız diye.

Bununla beraber başka bir içki tüketmemin ne gibi yararı/zararı olur, tavsiye eder misiniz? Bu mereti içmeden önce ya da içtikten sonra başka alkol tüketebilir miyim? Haa bir de, en fazla kaç $at? Kulaktan olmayalım şu genç yaşta =P
(sorunun bu kısmını n'olur daha önce deneyim yaşamış birileri cevaplasın)

2.) Elimde aşağı yukarı 20 yıllık bir Metaxa var. Daha da eski olabilir, bilmiyorum. Beş yıldızlı olanlarından. Ama kapağı hiç açılmamış. Hiç ellenmemiş yani.
Bunu içsem ölür müyüm?

 
%70 alkollü xenta absenta'yı envayi çeşit yöntemle denedim. en iyisi shot şeklinde absinth hemen ardından bol miktarda su. şeker eriterek içmek işin birazcık şovu, şeker etkisini arttırır bu meretin ama sek olarak da bi etki yetersizliği yaşayacağını sanmıyorum. 5 bira ile akırkeyf olan ben iki shot absinthle tüy gibi oluyorsam gerisini sen düşün artık.


  • blackdog  (13.03.09 06:00:52) 
absinthe sek de icilir, tadi fena degil biraz anason kokuyor sadece. $ekerle icmek daha cabuk kana kari$masini saglayacaktir, o da tavsiye edilir. ayrica youtube'ta falan $ekeri nasil yakman gerektigi hakkinda falan da videolar var. kendine ozel ka$igi vs. oldugu icin eldeki imkanlarla bunu yapabilirsin (biz catal kullanmi$tik). buzlu suya da kari$tirilabilir 1/4 su 3/4 absinthe oraninda olmasi idealdir (tecrube olarak biliyorum, akademik bilgim yoktur)

metaxa'ya gelirsek hocam sen onu cumartesi gunu getir zirveye her turlu tuketirim ben onu (: $aka bir yana, kanyak oldugundan mutevellit yillansa da bir zarari dokunmaz bunyeye. rahatlikla icebilirsin (yine suyla kari$tirmakta fayda var biraz hafifletmek icin)
  • astaroth  (13.03.09 06:57:16) 
absent konusunda ne kadar kisa surede kafa olmak istedigine bagli. diyorsan ki "ben bir bardak iciyim,aciliyim" o zaman sana sekerle karistirip sadece 1 defa shot yapmani tavsiye ederim zira ilk 15 dakika "bu mu?" diyebilirsin annncakk sakin buna aldanma 16. dakikadan itibaren gorusuruz :)


  • fnac  (13.03.09 12:20:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.