[]

İş hukuku ile ilgili bir soru

Merhabalar,

Başlıkla ilgili olarak bir sorum olacaktı. Bir adam var, bu adam şirketin her yükünü çekiyor, ön muhasebesine bakıyor, iş giriş çıkışlarıyla ilgileniyor ama inanılmaz derecede yoğun çalışıyor, Pazar günleri bile gidip şirkette çalışıyor. Çalıştığı yerin birçok farklı yerde şantiyesi var ve bünyesinde çokça eleman var, giriş çıkışları çok fazla olan bir yer. Neyse bir şantiyede eleman işe başlıyor, bizim adama bunun girişini yap diyorlar. Bu adam unutuyormu veya evraklarımı kaybediyor, orasını bilmiyorum ve girişi yapamıyor sonrasında SGK kontrolünde adamın sigortasız çalıştırıldığı ortaya çıkıyor tabii ki haliyle şirkete ceza kesiliyor. Bu şirketin girişleri yapan adama bu cezayı ödettirme hakkı var mı? Senin sorumluluğundaydı diyerek tahsil yoluna gidebilir mi? Diyelim ki eleman cezayı ödemedi, dava açıp bu parayı isteyebilir mi?


 
evet isteyebilir. işyeri önce cezayı öder, sonra sorumlulara rücu davasu açar.


  • fengari  (24.07.13 15:09:32) 
fengari +1

Hukuken bu şekilde ancak dediğiniz gibi bu kadar kilit bi elemansa şirket bundan kaçınacaktır.
  • emininsel  (24.07.13 15:18:03) 
şirket dava açsa dahi iş yoğunluğu öne sürülerek itiraz edilemez mi?


  • nereye bu gidis  (24.07.13 15:35:50) 
@nereye bu gidis: itiraz etmek parayla değil, edilebilir tabi :) somut olayın özelliğine göre mahkeme takdir eder, kusur durumlarını inceler.


  • fengari  (24.07.13 18:22:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.