[]

bilim ve teknik'te darwin'e sansür! #3

öncelikle:(git: 63069)
sonra da bu:(git: 63207)
Ekşi Duyuru’da öncülüğünü want2die’ın yaptığı, benim de (naçizane) ikinci adımına ön ayak olduğum kampanya sonuçlandı. Her iki duyuru an itibariyle toplamda 2100 kere okundu.

Duyuruların okunma sayısına göre gerçekçi (=kötümser) bir tahminle yaklaşık %10 kadar kişi TÜBİTAK’a açık mektubumuzu göndermiş olsa, 210 adet e-posta gönderilmiş demektir. Bunun yanı sıra beccaria tarafından kampanyamızı farklı platformlara taşımak anlamında bir adet facebook grubu oluşturuldu. Bu grubun an itibariyle üye sayısı 1458. Dolayısıyla sesimizi duyurduk!

Her ne kadar henüz bana, göndermiş olduğum e-mail dolayısıyla TÜBİTAK tarafından bir cevap verilmemiş olsa da, (ki cevap alabilen varsa lütfen haber versin) basın yoluyla yaptıkları açıklama yeterli görünüyor. Günah keçisi olarak kimin seçildiğinden bağımsız olarak, “Bilim ve Teknik” dergisinin ilerdeki bir sayısının tamamen Charles Darwin ve teorisine ayırılacağını duyurmuş olmaları önemlidir!

Bu noktada, herhangi bir sosyal veya siyasal kuruluş çatısı altında olmadan da inisiyatif kullanabileceğimizi göstermiş olduk bence.

Sonuç olarak bizi destekleyen ve karşıt görüşünü belirten herkese teşekkür ederim…

 
önümüzdeki sayı demediler, bir sayımız tamamen bu konuda olacak dediler.
dört gözlen bekliyoruz biz de...

  • uyuzcan  (13.03.09 02:11:33 ~ 02:11:58) 
gözümüz aydın.


  • buzkran  (13.03.09 02:15:21) 
@ want2die/ bu bilginin kaynağı nedir? öğrenmek istiyorum. eğer bu bilgi sahih kaynaklara dayanıyorsa bunu insanlara duyurmak isterim. eğer doğrudan doğruya bilim ve teknik yazarlarından biri-birkaçı ile görüşmelerine dayanıyorsa onlara da ayrıca ulaşmak isterim.


  • beccaria  (13.03.09 11:05:26) 
hala darwinin TEORİSİNE inanıo musunuz? ya maymundan gelmiş olabilme ihtimaliniz nedir? hagi akla sığar bu?


  • huzeyfe bilge  (13.03.09 11:30:58) 
uyuzcan' ın 2. duyuruda verdiği metini mail olarak tübitak' a göndermiştim. Bu sabah geri dönüş yapılmış. 2009 yılı içerisinde 1 sayıyı darwin' e ayıracaklarını belirtmişler. Ayrıntılı metine ulaşmak isteyen arkadaşlar olursa sözlük üzerinden mesajla yada okanakosman[et]hotmail.com adresinden ulaşırlarsa gönderebilirim.

Yada direk şurdan bakın olsun bitsin; getir.net

Hala maymun bilmem ne diyen arkadaşlara da şunu söylemek isterim; konu savunulan fikir değil, uygulunan sansür hakkında bir tepkidir. İleri de atıyorum, 5 vakit namazın tarihcesi diye bir yazı sansürlenince aynı tepkiyi vermezsiniz sanırım. Olmaz demeyin olur mu, olur. Teoriye inanmasak bile fikir özgürlüğüne inanalım bari.
  • sarjli matkap  (13.03.09 11:33:10 ~ 11:39:23) 
eğer müslüman olmasaydım darwine inananların tipine ve karakterlerine bakıp maymundan geldiklerine inanırdım.
sizi bilmem ama benim atalarım insan. sizinkiler maymun olabilir.

  • huzeyfe bilge  (13.03.09 11:33:29) 
fikir özgürlüğüne tamam diyoruz ama aynı özgürlük nedense islama gelince kısıtlanıo. sevmio sanmayın ama mesela atatürkü sevmeyen biri neden ceza alıo. sevmek zorunda mı. ya herkes özgür olsun yada herkes sussun.


  • huzeyfe bilge  (13.03.09 11:50:18) 
canım ya(!), önce evrim teorisinin gerçekten ne dediğini öğren bence. maymundan gelme insanlar falan komik bunlar. evrim, insanın ve maymunun atasının aynı olduğunu söyler.
ama maymundan gelmek için inan evrime bile gerek yok! bir fikre, bir ideolojiye, bir teoriye gelmiş sansürü alkışlamaya anca böyle bir açıklama getirebilirim ben de.

  • lovely rita  (13.03.09 11:51:22) 
ah bir de her fırsatta kendi mağduriyet edebiyatlarına başlamasalar. buradaki mesele bilim ve teknik'e gelmiş sansür canım, konu ne atatürk ne de başka bir şey.


  • lovely rita  (13.03.09 11:56:16) 
canım lovely, evrim hakkında bilgim .var. sen maymunla aynı atadan geldiimize inanıo musun. insanlık bu kadar düştü mü. eğer konuyu derinleştirceksek sana şu bilgileri de vereyim. evrimin temelinde şu vardır. başlangıçta tek bi bakteri yeda ona benzer küçücük bi canlı varmış da o zamanla türeyip deişip başka canlılara dönüşmüş. ortama ayak utdurmuş falan. madem canlılar deişip ortama ayak uyduruo o zaman nie küresel ısınma yüzünden binlerce hayvan türü tehlikede. hadi dielim zamanla deiştiler. neden ara geçiş formu bulunamıo. her defasında bulundu die bişiler gösteriolar ama sonradan eklenti, el yapımı yada benzeri bi yalan olduğu ortaya çıkıo. ayrıca evrimde canlıların deişimini mutasyona da bağlıyolar. ama nedense bilim adamlarının yaptıkları mutasyon deneylerinin hepsi fiyasko.


  • huzeyfe bilge  (13.03.09 12:03:25) 
bana bugün cevap geldi basın açıklamasını yollamışlar.


  • sleep may be the enemy  (13.03.09 20:25:54) 
bana dün gelmişti cevap. bir günden az sürdü gelmesi.

ben ortalık yerde yoktan var olan insanlar görüp durduğum için evrime inanmıyorum ama maksat sansüre karşı olmak.
  • dr cucu  (13.03.09 21:15:53 ~ 21:16:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.