[]

faiz maiz

t24.com.tr

ben sade bir vatandaş olarak anlamadım şimdi o koridor ne o koridor 7.5 e çıktı diye ne oldu. sihirli bir değnek gibi doların düşmesini ve borsanın yükselmesini sağlayacaksa neden hemen yapmadılar.

çok malca sordum ama anlayış gösterin lütfen. düşünmedim hiç üstüne.

 
faiz devletin borçlanması. devlet tahvil satıyor. kağıt yani. bir somut karşılığı yok. repütasyonu ölçüsünde. sen merak etme bunu al ben batmam hatta güçlenir iyi bir devlet olurum sonra da zamanı gelince sana faiziyle öderim. biraz paraya sıkıştım da diyor.

devletin yüzde yirmi faiz ile borçlansın ister misin? faiz daha karlı gözükünce yatırımcı dolarını satıp faiz alıyor. arz talep meselesi gereğince dolar satan insan sayısı çok olunca bir 'kağıt' doların değeri düşüyor. diyorsun ki sen bak ahmet 6 kuruştan satıyor ondan alırım mehmet te diyor ki tamam al sana 5 kuruş.

anlamadıysanız daha da anlatırım.
  • sparkle kiddle  (23.07.13 17:59:56) 
fakat bugun iyi soru yaptin.

borclanma faizi ile politika faizi arasindaki farka faiz koridoru diyorlar. bir adet gerizekali inatlasiyordu hani, faiz lobisi bilmem ne diye. hah iste, o malin kafasi basmiyor ama erdem hoca onun gibi degil. gecikmeyle de olsa -ki uzerindeki siyasi baskiyi dusununce kabul edilebilir bir gecikme- yapmasi gerekeni yapti. ha hemen dolarin dusmesinin, borsanin yukselmesinin sebebi de bu olayin sonuclariyla ilgili beklentiler aslinda, olayin kendisi degil.
  • sendelemeden  (23.07.13 18:07:56) 
o faizler, sene sonunda bir önceki seneye göre düşmüş olursa büyümeyi teşvik ediyor. öte yandan sürekli faiz artırmak ekonomik olarak ülkenin zayıflığını gösterir. o yüzden son çare olarak başvuruldu.


  • tescillimarka  (23.07.13 18:15:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.