[]

Acil! apartman boşluğuna düşen kedi!

merhaba öncelikle. yukarıya alınabilirse sevinirim.

bundan birkaç gün önce sadece bizim ve alt ve üst kat komşularımızın erişimi olan banyo boşluğuna çatıdan bir kedi düşmüş. hayvancağız 10 metre kadar düşmüş olmalı. komşularımız yok, alttaki komşudan ulaşma ihtimalimiz var ama o da yaz sonuna kadar gelmeyecekmiş. itfaiyeyi aradık, yardım edemeyiz oradan dediler. ıslak ekmek, su, salam vs aşağı atıyoruz bi şeyler ama ne kadar yararlı oluyoruz meçhul, pencere yüksekte ve aşağısı karanlık her defasında görmek mümkün değil. şimdi biz bu arkadaşı buradan nasıl kurtarıcaz bilemedik. 5 6 metrelik bir mesafe söz konusu. küçücük bir banyo penceresi, en dipte de bir kedi. hayvan sakat mı değil mi onu da bilmiyoruz. yemek atınca miyavlayıp duruyor yiyor mu emin olamıyoruz.

bir fikri olan varsa paylaşsın, esirgemesin.

 
Aşağı sepet falan sarkıtsanız, içine girerse yukarı çekersiniz. Aklıma daha parlak bi fikir gelmedi.


  • bonzo  (23.07.13 15:15:30) 
sepet gibi bir şeyi içine yemek, salam vs. doldurarak sarkıtın. sepetin içine girdiğini anlarsınız ağırlaşınca. sonra da yavaş yavaş çekin. kendini atmaz diye düşünüyorum.


  • nesilsiz  (23.07.13 15:16:13) 
ayrıca güçlü bir el feneriyle de hayvanın durumuna bakın, sakat mı yoksa hareket ediyor mu.


  • nesilsiz  (23.07.13 15:16:57) 
İtfaye nasıl yardımcı olamıyormuş ? Tekrar arayın ,hangi ilçe sınırlarındaysanız belediyeyi de arayabilirsiniz.

Diğer arkadaşın da dediği gibi aşağı üzerine çıkabileceği bir platform sarkıtmanız en iyisi sanırım.
  • EXXE01  (23.07.13 15:17:13) 
öncelikle öyle itfaiyenin taallukatını sikeyim. tekrar arayın.

daha da sonra, sizinki nasıl bilmiyorum ama normal bir vasistasın içinden bir insan geçebilir. ince bir insan... olmadı bir çocuk... pencere sökülecek, ip merdiven bulunacak, aşağı biri inecek.
  • ambrose pierced  (23.07.13 15:19:36 ~ 15:20:19) 
İtfaiye gelmek zorunda. Nasıl bi tepki verirler bilmiyorum ama apartman boşluğuna çocuk düştü diyin gelmeyiz diyolarsa ve geldiklerinde çıkarmadan gitmezler heralde emin olamıyorum.

Ama onlar keyfi davranmış o kesin. Bi daha arayın. İlçe olmuyosa il belediyesini arayın durumu anlatın belki duyarlı birine denk gelirsiniz.
O da olmuyosa facebooktan hayvansever gruplarla iletişime geçin itfaiyeyi mecbur bırakabilirler belki.
  • gupon  (23.07.13 15:20:33) 
aşağıyı görebiliyor musunuz? dedikleri gibi fenerle bir durumuna bakın.

bizi de haberdar edin bir de.
  • kaputt  (23.07.13 15:22:52) 
komşulardan sepet istedik, ip bulduk. içine salam koyup sarkıttık. bu esnada sandalyeye çıkıp baktık gördük ki hayvancağız boşluğun dibinde değilmiş, bize yakınmış. boşluğun ortasındaki su boruları arasında bir yere saklanmış bekliyormuş. yetişkin bir kedi. sepeti sarkıtınca kaçtı aralara bir yerlere girdi. birkaç dakika bekledik belki salamların yanına iner diye, inmedi. biz de ne edeceğimizi bilemedik bekliyoruz.


  • mistreated  (23.07.13 16:24:26) 
@mist salam değil de tavuk ciğeri, yaş mama veya sosis gibi daha çok ayılıp bayıldıkları bir şey koysanız belki gelir
kokusu daha keskin şeyler hem belki dayanamaz

  • gupon  (23.07.13 16:32:45 ~ 16:33:10) 
ne oldu naptınız?


  • nesilsiz  (24.07.13 09:32:12) 
2-3 gün sepetle su mama gönderdik. çarşaf sarkıttık çıksın diye, çıkmadı. sepet sarkık duruyordu öyle. sonra bugün akşam eve geldim, tuvalete girdim, bir de baktım ki kedi tuvalet penceresinde :)) nasıl çıkmış bilmiyorum. kurtuldu yani. ıslak mama ve su verdim. biraz korkak, saklanıyo banyoda. ev arkadaşım gelir birazdan, o da görsün sonra sokağa salarız herhalde.


  • mistreated  (27.07.13 00:59:03) 
@mistreated, Allah razı olsun. Allah, müşkül durumlarında yardımcın olsun.


  • yemrem  (27.07.13 01:10:37) 
çookk sevindim harikasınız :)


  • gupon  (27.07.13 01:24:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.