[]

Kalp ve kolda uyuşma

4-5 gündür kalbimde bir sıkıntı var. Sanki kalbime bir nesne saplanmış da ben hareket ettikçe ve derin nefes aldıkça acı veriyormuş gibi.
Aynı zamanda uyuşukluk hissi de söz konusu. Bu uyuşukluk sol göğsümden, koltukaltıma doğru oluyordu ilk 1-2 gün. Sonra el bileğime kadar geldi, ve dün geceden beri elime kadar uzanıyor.

Dün gece artık beni uyutmayınca doktora gitmeyi düşünmeye başladım. Bugün gitme ihtimalim var; fakat yine de bir fikri, bilgisi olan varsa diye danışmak istedim, merakımı biraz da olsa dindirebilmek için doktora gitmeden. Ne oluyor olabilir bana?


Önemli olabilecek bilgiler:
-Yaklaşık bir haftadır biraz hastayım. İlk birkaç gün yaşanan bitkin evreyi atlattım, ama hala bir tıkanıklık söz konusu genzimde(Herhalde geniz oluyor anlatmaya çalıştığım yer.). Ateşli bir hastalık değildi.
-Sigara kullanıyorum.

 
doktor değilim ama ciddi bişey olabilir kalbinde,sigara da içiyomuşsun.hemen doktora git şimdi.


  • rock n roll  (23.07.13 13:15:10) 
doktora git, şakası olmaz.


  • chemical dependency  (23.07.13 13:18:39) 
yaş kaç? kalp krizi olabilir. hemen bir acile gitmelisiniz. orada kan tahlili yapılıp ekg çekilse durum anlaşılır zaten. ama fazla vakit kaybetmemeye ve doktora gidene kadar yalnız kalmamaya çalışın.


  • yigitkaraca  (23.07.13 13:22:48) 
21 yaşındayım.


  • djarwi  (23.07.13 13:27:18) 
yaş daha erken ama anlattığınız şeyler kalp krizinin belirtileri gibi geldi bana. yani belli olmaz hocam bugün kesin gidin.


  • yigitkaraca  (23.07.13 13:33:54) 
Kalp krizi gibi görünse de; mide bulantısı, uyuşmalarda çeneye kadar uzanma gibi belirtiler olmadığı ve günlerdir sürdüğü için, o ihtimal dışında ne olabilir diye öğrenmek istemiştim.


  • djarwi  (23.07.13 13:41:55) 
sigarayı bıraksan?


  • rock n roll  (23.07.13 13:46:54) 
korkmayın ama ihmal de etmeyin, doktorun bana söylediğini iletiyorum genç yaşta kalp krizi gelince direk götürüyor zaten diğer tarafa. böyle süründirmez yani :) en kısa zamanda kardiyolojiye gidin geçmiş olsun.


  • Golgi  (23.07.13 13:49:48) 
Bu tip hastaliklardan sonra normalde belirti yoksa bile kalp krizi gelisebiliyor. Yasa filan bakmadan hemen görünmek lazım. Büyük ihtimalle değildir diye düşünüyorum ama sen yine de önlemini al. Gençlerde kalp krizi yaşlılara göre genelde daha ani oluyor ve sonrası malum..


  • lola35  (23.07.13 13:50:07) 
nefes aldıkça acı veriyor demen bana kaburgalar arasındaki kaslarda veya başka yerde bi sıkışıklık olabileceğini düşündürdü çünkü aynı göğüs ve kol sancıları onda da oluyor, üşütme, ters bir hareket, stres etken olabiliyomuş. 'hayata pembe gözlüklerden bak biraz, yoksa kas gevşetici iğne yapmam gerekecek' diyerek yollamıştı doktor beni. geçti sonra. gülmek, öksürmek filan da eziyet oluyor, kaburganın her kımıldayışında o kas diğerini de çekiştiriyor filan acılı bi iş.


  • kediebesi  (23.07.13 14:23:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.