[]

Canavar çocuklarla dolu bir sitede oturuyorum

Çok sinirlendiğim bir dizi olayı anlatacağım şimdi. Ne yapmalı akıl verin.

Oturduğumuz apartmanın kapıcısının oğlu kardeşimle aynı yaşlarda, sitedeki çocuklar da genelde 10-15 yaşlarında. ama bunlara çocuk demeye bin şahit lazım. Gerçekten canavarlar. Kardeşimin anlattığı ayrıntılar ile iyice sinirlendim. Sitenin havuzuna sen giremezsin diyeninden tutun oyunlara almamalar, dışlamalar, bir sorun varsa suçu üstüne atmalar vs. Çocuğun bir iki kişi dışında öyle çok konuştuğu çocuk yok. 4 5 yaşlarındaki çocuklar bile emir vererek konuşuyor ona karşı şunu yap bunu yap diye.

Ailelerine söyleyin diye bir seçenek de yok çünkü canavarı yetiştiren de bir tür canavar. Çocuğa 2 3 tane karpuz aldırmış adamın biri, para üstünü getirdiğinde de pahalı almışsın geri götür diye gönderiyor tekrar o sıcakta çocuğu.

Ben ailemle yaşamıyorum o yüzden olaya çok vakıf değilim ama genel durum bu. Örnekler çoğaltılabilir. Annem babam aileleriyle yüz göz olma diyor. Bu durumdan rahatsız olan pek fazla insan yok sitede, sonra evlerinden işlerinden olurlar diyorlar. Ne biçim çocuk yetiştiriyorsunuz siz amına koyayım diye kapı kapı dolaşasım var. Çocuklarla konuşmaya çalışsam 2 dakika sonra ağlayarak evlerine giderler ve yine aileleriyle muhattap olurum gibi. İbret olsun diye bir tane çarpasım var birine. Emsal teşkil etsin diğerlerine.

 
o kadar berbat çocuk yetiştirme tarzları var ki.kendileri de rezalet,çocukları da onlar gibi olacak büyüyünce yazık.nefret dolu insanlar yetişiyor.


  • rock n roll  (23.07.13 00:32:49 ~ 00:34:40) 
ailesiyle konuşmanın bir faydasının olacağını sanmam. birinin ağzını kırmazsan aynısını yapmaya devam eder böyle veletler. ama bunu yaptıktan sonra kardeşini daha iyi koruman gerekir. anne baba orospu çocuğu olduğu için ne yapacağı belli olmaz.


  • neil manke  (23.07.13 00:33:05 ~ 01:23:59) 
kendini açık etmeyecek şekilde derdini anlattığın bir yazı yaz, çıktı al ve kendininki dahil her dairenin posta kutusuna at. (hoş onun da fotosunu çekip feyste paylaşılırlar)


  • 9kuyruklukedi  (23.07.13 00:35:56 ~ 00:36:43) 
aileleriyle konuş, sorun çözülceğinden değil baştan uyar.
ondan sonra anti-canavar olarak kardeşini eğit mümkünse bi erkek abisi eğitsin.

dinsizin hakkından imansız gelir mantığı uygulanmalı. havuza giremezsin diyen çocuğun kafasını suya sokup boğucaksın bakalım bidaha diyebiliyomu.
  • Caaannn  (23.07.13 00:36:05) 
ailelerinin çoğunun haberi olduğunu sanmıyorum. konuşulursa çocuklarını uyaracaklardır bence. çocukların kendilerine de tatlı dille, "o da sizin arkadaşınız, babası hakkıyla ekmeğini kazanıyo, o olmasa o işleri siz yapardınız, sırf babasının işinden dolayı o çocuğu küçümsemeyin o da insan" şeklinde bir konuşma da etkili olur. muhtemelen çocukların arasında lider konumundaki bir iki tane kötü yürekli vardır, diğerleri de ona ayak uyduruyodur.


  • r_u_h  (23.07.13 00:41:06 ~ 00:41:26) 
bu yetistirmigimiz cocuklarla degil icimizdeki orospu cocuguyla alakali. turk milleti kadar kotu bir millet daha gormedim diyebilirim. her yerlerinden haset, her yerlerinden kotuluk akiyor. lanet olsun.


  • gec  (23.07.13 00:42:56) 
Çocuklara kızın hafif korkutun kolundan çekiştrin fln ama çocuklara vurmayı.


  • netadam  (23.07.13 00:52:05) 
Yapableceğin tek şey kardeşini adam gibi kavgaya hazır yetiştirmek.

KArdeşini zayıf görüyorlar, güçsüz görüyorlar, eziyorlar.

Bazısı çok ilkel falan filan diyecek ama en alt seviyede hayat böyle, ABDde de, Avrupada da, Rusyada da. GÜçsüz olan eziliyor.

Tavsiyem çocuğa kendine güvenini geliştirecek bir şeyler yapın, en önemlisi dövüşmesini öğretin.

İDeal hayat yok, reel hayat var.
  • efrasiyab87  (23.07.13 00:52:58) 
Ha birde çocuklara karşı sizin yapacağınız her hareket kardeşinin daha fazla ezilmesine sebep olacaktır.

Sizin uyardığınız bebeler siz yokken bunun sorumlusu olarak gördükleri kardeşinize saracaklardır.
  • efrasiyab87  (23.07.13 00:54:01) 
yanlis anlamadiysam butun bunlari kardesine degil kapicinin cocuguna yapiyorlar.


  • gec  (23.07.13 00:57:39) 
evet evet kapıcının oğlu. kendi kardeşime yapılsa kapılarına gitmek için çok meşru bir sebebim olur.
bahsettiğim çocuk pek kendi halinde, naif,efendi bir çocuk. Çocuğa git kavga etmeyi öğren diyemem.

  • kahin ahtapot paul  (23.07.13 00:58:22 ~ 00:59:25) 
ailenin yaninda gittigin zaman apartmanin girisine "sayin gerizekalilar" baslikli bir yazi yazip as, ustune alinir zaten onlar.


  • sendelemeden  (23.07.13 01:20:54) 
Yorumlar arasinda benimki pek bi hosgorulu kalacak ama boyle bir olaya denk gelmek icin firsat kollayip site veletlerine nicin boyle yaptiklarini sormali, sonra yapilan bu davranisin yanlis oldugunu, o cocugun yerinde kendilerinin de olabilecegini, hatta belki yarin oburgun kendilerinin apartman gorevlisi olabilecegini vs anlatmali.


  • nax  (23.07.13 01:42:47) 
o çocuğun içsel dünyasını ve ileride ki yaşantısını etkileyecek davranışlar bunlar.

hor görülmek o yaşlarda asla ve asla yaşanmamalı. o çocuğun arkasında olduğunuzu belli edin öncelikle destek olun yani. diğer çocukların salak ve gerizekalı olduğunu bilsin. yoksa çocuk kendinde hata arayacaktır.

onun dışında sizin kardeşiniz olmasa da bence ya apartman toplantısında herkes çocuğuna edep ve terbiye öğretsin tarzında bir konuşma yapılsın ya da siz gidip çocukların arasına göz dağı verin.

türk toplumunda çok görülen bir durum. insanları para ve mevkilerine göre değerlendirmek artık 7 sinden 70ine huy olmuş deliriyorum bu insanları gördükçe
  • tuborg yesili  (23.07.13 01:49:15) 
sahur sahur çok sinirlendim. içimden geçen bunu yapanların, çocuk mocuk demeden ağzına sıçmak ama ne yazık ki yapmamanız gereken bir şey.

lobi yapın. düzgün 3-5 tane aile veya komşu bulun. önce onlara sorunu anlatın ve böyle olmaması gerektiğini söyleyin. BERABER konuyu toplantıda gündeme getirmeyi önerin. en azından destek çıksınlar.

bundan ayrı olarak kesinlikle kapıcının çocuğuyla konuşun ve kendisine yapılanın haksızlık olduğunu söyleyin. çocuğa moral desteği verin.
  • samanliktaki zuhtu  (23.07.13 04:21:38 ~ 04:22:00) 
Ezilen çocuğun ailesinden çocuğu dövüş sporlarına (savunma da olur) yazdırmak için izin al, kursun parasını sen karşıla. Hatta kardeşinle birlikte gitsinler daha güzel. Hem sitelerde öyle spora gidenlerden hafif tırsılır hem de boş vakitlerinde sitede onların içinde daha az vakit geçirirler.

Bir de çocukken insanlar daha acımasız oluyorlar bu net. Ben bile küçükken neler yaptım da şimdi pişmanlık duyuyorum lan. O kötü çocuklar da büyürken bunlardan pişman olabilecek bir yapı varsa ilerde zaten pamık gibi insanlar olurlar ama çok da olası değil aileleri de böyleyken.
  • inugard  (23.07.13 09:56:23) 
Düşünüp birşeyler yapacağım hepsinden azar azar fikir alıp. En sonunda da Hababam Sınıfı Ahmet gibi atarlanacağım.


  • kahin ahtapot paul  (23.07.13 12:01:39) 
kapıcı oğlu diğer çocukları döverse siteden kovulabilirler, o yüzden dövüş sporlarına yazdırmak doğru olmayabilir.


  • r_u_h  (23.07.13 15:53:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.