[]

Hukuk Mezunlarına bir sorum var

Arkadaşlar ben son sınıf hukuk öğrencisiyim.2014 de mezun olucam.Yorumlardan anladığım kadarıyle hakim savcı olmak için yazılı sınavın yanında güçlü torpil bulup oyle o mesleği elde etmek .Güçlü torpilin yoksa boşa sene kaybı hakimlik savcılık sınavıına hazırlanmak.Kpss ile avukatlıkta ise merkezi yerleştirme olduğu için torpil dönmüyor .Peki Ben Okuldan mezun olduktan sonra Devlette hakim savcı yada avukat olursam aylık kazancım maximüm 5000 6000 olucak ..Ama özel de kendi buromu açarsam bi kaç yıl para kazanamıcam ama sağlam bağlantılar ve iş kovalarsam bu 10 000 de olabilir 15 000 de ..Eee Serbest Avukatlıkta daha çok para kazanma imkanı varken neden herkes devlete girme meraklısı ?




 
Saglam baglantilari yok


  • cecilia  (22.07.13 23:14:57) 
kendi büronda çalıştığın kadar kazanırsın.10-15 bin kazanmak için yaz kış çok çalışman lazım.Devlette yatarak 3-3,500 lirayı atarsın her ay cebe.

ayrıca 10-15 bin kazanmak için en az 15 senelik tecrübe gerekir.
  • gorki  (22.07.13 23:16:57 ~ 23:18:02) 
is garantisi. herkesin avukatliktan ayda 10bin kazanamayacak olmasinin gorulmesi. yuksek maasli avukatlik icra etmek icin gerekli donanminin surekli yukseltilmesi ve guncel tutulmasi zorunlulugu. bazi seyler insanin gozune zorluk olarak gozukebilir.


  • idearch  (22.07.13 23:16:58) 
e abi olabilir diyorsun kendin işte. avukatların kaçı dediğin şeyi yapabiliyor ? ki yani, torpilin yok diye düşünüyorum ya da tanıdığın. senin için de zor böyle şeyler.

bahsettiğin rakamlar biraz extrem oluyor. örneğin baban da avukattır, çok ciddi bağlantılara sahiptir dediğin paranın 2 katını kazanıyordur mesleği sana devreder vs. ancak öyle. o bile zor. ya da işte, çok sağlam bir büroya girip yıllarını vericeksin partner vs olucaksın öyle. ki türkiye' de hakikaten sıkıntılı meslek.

şöyle düşün, kpss den vergi dairesi vs yi kazandığını düşün. işletme mezunu olarak. güzel para alırsın, 2-3 senede 2.500-3.000 ediyor maaş. fakat bak işletme mezunlarına, bankalarda 800 liraya işe başlıyorlar. kpss zımbırtısı da zor. o da kolay değil.

her ülkede ve her iş kolunda olduğu gibi, tanıdığın olucak ve hakikaten farklı olucaksın.
  • liriamer  (22.07.13 23:17:59) 
hakim savcı olmak için torbile gerek yok başarı olursan atanırsın en düşük hakim maaşı 4000 tl dir ayrıca neden insanlar hakim olmak için kasıyor diyorsan çünkü adalet bakanlığı babaların çiftliğidir. hakim ve savcılardan başka bu bakanlık ile işi olan bir allahın kullu sevmez amma çalışır. adamlar bildiğin yarı tanrı gibiler o yüzde istiyorlar.


  • denklemci  (22.07.13 23:24:10) 
Torpile gerek yok demiş arkadaş !!bu akıl tutulmasıdır ve muhabbet burada bitmiştir kanımca


  • besirzade  (22.07.13 23:38:32) 
benim olmadı aslan parçası iyice bokunu çıkardınız. tamam biliyoruz torpil ama sizde öheehh yani


  • denklemci  (23.07.13 18:49:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.