[]

rahat hayat vs riskli hayat

şimdi söyle düşünün, siz ve eşiniz çalışarak 6 bin lira gelir elde ediyorsunuz aylık. bini ile faturalar ve kira derken 5 bin tl gibi bir para kalıyor elinizde. 2 sini atsanız kenara senede 24 bin lira eder. eve falan girilir.


ya da

tek basınıza 3000 dolar kazanacagınız, ki hemen hemen bu da 6 bin e denk geliyor, bir ortamdasınız. eşiniz calısmıyor, kafası rahat. oglunuzla ilgileniyor kendi kendine kurslara gidiyor dil öğreniyor faydalı işler. patrona çalışmıyor sonucta. bu işin devamında iş kurmak mümkün, cunku bu iş ile yıllık 2 bin dolardan 24 bin dolar biriktirebilir. ilk sartların hemen hemen 2 katı bir birikim yapılabilir.

iş tanımlarına gelecek olursak;

ilk işimiz ne yorucu ne stresli. aksam 5 te paydos. haftasonları sizin. dilediğinizce aracınızla oglunuz ve eşinizle edirne senin amasra benim gezebilirsiniz.

ikinci işimizde çalışılan ülke sıcaktan bunaltan bir yer. cıkıp da dolaşabileceğiniz tek yer avm ler. kapalı alanlar. eğlence merkezleri. işe sabahın erken saatlerinde baslarsın, aksam 7 gibi paydos. gerekirse cok yorulabilirsin. 1 gün izin var.

ikisinde de calısmadıgım için ilkinin rahat gelip diğerini boşlarmıydım bilmiyorum. eşim açısından da bakıldığında, o da çalışmakla çalışmamak arasında kalmış durumda. ama çalışırsa oglumuzu iyi bir kreşe verebiliriz.

siz olsaydınız ne yapardınız?

 
hiç düşünmeden iyi bir kreş.


  • mea maxima culpa  (22.07.13 22:54:37) 
paraya okadar onem vermezdım. 1. iş daha iyi gıbıme geldı.
inanın o 2 gün tatıl bile bu stresli yaşamımızda okadar iyi gelıyor ki.
heleki evli ve cocugunuz varken kesinlikle 1.iş
  • tadutadu  (22.07.13 22:56:38) 
İyi bir kreş+1 diyorum ben de bu sıcak ülkeler çekilir çile değil. O parayı 4 yılda kazanın 2 yılda kazanmaktansa yeter ki ömrünüz orda gitmesin.


  • vavien  (22.07.13 22:56:50) 
yatırım bankacılığı gibi kaymaklı ama bi o kadar yorucu bir işten geçen ay istifa etmiş ve güney sahillerinde kendi işini kurmaya karar vermiş biri olarak rahat hayatı tavsiye ederim. kendine ve sevdiklerine zaman ayıramayınca ve tüm hayatın işten ibaret olunca insanın köleleşmiş zombiden farkı kalmıyor.

bahsettiğiniz yüksek maaşlı iş arap emirliklerinde anladığım kadarıyla, orada da iş görüşmesine davet edilmiş ve oranın yaşamını araştırmış biri olarak pek mutluluk vaadeden bir hayat yaşanacağını düşünmüyorum o coğrafyada. etrafta pek çok expat olsa da pek alışılabilecek bir kültürleri yok gibi geldi bana bir türk için. hayırlısını dilerim sizin için..
  • utq  (22.07.13 22:59:45) 
esinlikle ilk tercih. bugününü eşin ve oğlunla en keyifli şekilde geçir, kazandığın parayı güzelce harcayacak vaktin olsun.


  • albertini  (22.07.13 23:27:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.