[]

Fizik Mezunlarının İş Alanları? ve Y.T.Ü. Fizik Yıldız'da mı Davutpaşa'da mı?

soru açık. bir arkadaşım fizik okumak istiyor (puanları düşük olduğu için).. Fizik okuyup otomotiv sektöründe çalışabilir mi? Araçların üretim aşamasında falan.

2.si de Yıldız teknik'in fizik bölümü yıldızda mı davutpaşada mı?


 
2- davutpaşada, merkez kampüste değil


  • hia  (12.03.09 16:41:15 ~ 16:41:44) 
Fizik öyle kaypak bir bölüm ki. Düz mezun olursa hiçbir iş bulamaz. Ama fizikçi adam zekidir; oturur programlama dilleri, web programlama vs öğrenir bilgisayar bilgisini geliştirir bir de it üzerine y.lisans yaparsa tadından yinmez.

Tabii bu ortamda %95 işsizdir orası ayrı. Umut kırmak gibi olmasın.

Bir de puanları düşük diye yazacaksa muhtemelen arkadaşınız biraz tembeldir. Ve fizik tembellere göre bir bölüm değildir. Okuyamaz, her sınava girdiğinde küfreder bölümüne. Benden tavsiye.

İmza: İsimsiz bir fizikçi.
  • ataturkiye  (12.03.09 16:45:32) 
sadece puani dusuk diye istiyorsa istemesin. hakkini vererek okuyamayacaksa birkac IT sertifikasi almak icin universitede 4-5 sene gecirmesine gerek yok, fizik bolumunde olmasina hic gerek yok. hakkini vererek okuyacaksa da bunu bir yolun basi olarak dusunmesini tavsiye ederim. yolun nereye varacagina, ucunda otomotiv mi, elektronik mi ve hatta medikal teknolojiler mi (ve daha neler neler) olacagina yolda ilerlerken kendisi karar verir.


  • feeling the blanks  (12.03.09 17:09:04) 
fizik mezunu bir tanıdığım embedded gömbedded sistemlerde guru olmuş, bir gün lincon navigatoru bir gün 250 bglik spor mersedesi ile geziyor. mersedes eski biraz ama. ha amcam 45 yaşında.
başka bir fizik mezunu tanıdığım gümrük memuru oldu sonunda. bisikleti var sanırım.

kısaca, trde özellikle fizik mezunu olarak pek bir title sahibi olunmuyor.
bence gereksiz.
ha 4yıllık mezunu olucam, üni görücem diyorsa belki.
  • domine deyus  (12.03.09 17:39:24) 
ben 2004 girisliyim odtu fizik'e. son sinifim.

sirf puani dusuk diye girmis arkadaslarimin cogu hala 3. sinifta. yalniz cogu 2002 girisli. sen dusun gerisini yani.

neyse. fizik mezunu her bi seyden az biraz bildigi icin otomotiv sektorunde de calisabilir. hem de fizik derslerinin yanina makine bolumunden, otomotivle ilgili dersler de alirsa balli lokma tatlisi, aman hadi hayirlisi olur.

yani sonucta her sey, insanin neyi ne kadar istedigiyle alakali.
  • osuruklu  (12.03.09 22:25:17) 
Ben selçuk fizik mezunuyum, yıllarca otomotiv yedek parça sektöründe üretim üzerine çalıştım. Fizik mezunu bir kişinin otomotiv yedek parça üreten, yada otomotiv montajı üzerine bir firmada çalışması için bir miktar alt yapıya ihtiyacı vardır.
Bunlar:
Malzeme bilgisi
Kalite teknolojileri
Üretim Planlama ve Üretim Yönetimi
Teknik Resim
yukarıdaki konu başlıklarında gerekli eğitimleri herhangi bir yerden alırsa bal gibi çalışır, çalışır çalışmasına ama şöyle bir problemle yüzleşmek zorunda kalacak. rakibi olan diğer mühendislik fakültesi mezunu kişiler.
İlerleyen zamanda herhangi bir firmaya iş başvurusu yaptığında işveren ilk etapta mühendislik fakültesi mezunu kişiyle görüşmek isteyecektir. Böylelikle fizik mezunu kişi sonlarda yada hiç görüşme şansı olmayacaktır.
Benim naciz düşüncem fizikçinin otomotivle falan hiç ilgilenmemesi, herkes kendi mesleğiyle iş bulmalı.
Ha fizik mezunu nerede çalışacak, nereden ekmek parası kazanacak derseniz, keşke bu sorunun yanıtını bende bilsem...
Ha fizik bölümünü tavsiye edermiyim bu iş ortamında, kesinlikle tavsiye etmem, minumum 4 sene heba olacak.
Çıktıktan sonra elinde tutacağın tek şey: Diploma. Bu diploma şu an ki piyasa şartlarında hiç bir şirkette değeri yoktur.
Benim önerim yukarıda da belirttiğim gibi çeşitli yerlerden ek eğitimler alarak başka bir sektöre doğru yelken açmasıdır.
Fizik mezunu kişinin zeki olduğu doğrudur, gireceği her iş ortamında başarılı olacaktır.
Özet: Kesinlikle fizik bölümünü tavsiye etmiyorum.
Özet2: Fizik mezunu her iş kolunda çalışabilir.
  • tanjant  (13.03.09 12:12:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.