[]

Türk telekom hat kapattırma belası

Bu işin prosedürü nedir dostlar ben yanlış bir şey mi yaptım acaba durumu izah edeyim hemen.. 2 ay önce anneannemi kaybettik, kullandığı hat annemin üzerine olduğu için kullanılmayan hatta o parası bu parası tarife parası ıvır zıvır parası fatura edilmesin diye kapattırma işlemi adına türk telekom ofisine baş vurduk.. Sağolsunlar büyük bir güleryüzlülük ile(!) bizi karşılayıp 30 kuruşluk bir tane kimlik fotokopisi için kırtasiye arattırdıktan sonra annem ismine bir form doldurup 1 hafta içersinde türk telekom tarafından aranarak kapatma işleminin gerçekleştirileceğini söylediler.. İşlemden 2-3 gün sonra nasıl bir tesadüfse anneannemdeyken kapattırmak istediğimiz hatta ( ev boştur tesadüfi o gün ordaydım) zart telefon ve arayan türk telekom.. kapattırma işlemi için teyit almak adına aradıklarını söylediler bende ev telefonumuzu verip orayı aramalarını hat sahibinin orda olduğunu söyledim.. Neyse aramışlar teyit almışlar.. Sanırım o işlemden sonra telefon dışarıdan aramalara kapatıldı.. Son kapattırma işlemi için bir kere daha arayacaklarını söylemişler.. Velhasıl bu gün bir kere daha aradılar bu sefer benim cebimden( form doldururken cep telefonu istediler annem cep tel kullanmadığı için benim cebi verdi) aradılar bende yine evi aramalarını durumun böyle böyle olduğunu anlattım.. Ha ne mi oldu bu sefer aramadılar.. Akabinde müşteri hizmetlerini arayıp durumu sorduğumda da bu sefer de " aa sizin kapatma kaydınız sistemde görünmüyor " demezler mi ? Yani bu telekom kendi kafasına göre bizim kapattırma kaydımızı geçersiz mi kılıyor bu ne biçim bi olaydır ? Durumu anlattığımda Tekrardan beş karış suratla bizleri karşılayan ttnet bürosuna gitmemiz yine kayıt yaptırmamız gerektiğini söylediler.Peki benim kapatma kaydım yoksa o zaman telefon ne halta aramalara kapandı ?

Şimdi sevgili dostlar bu işlemin daha seri bir şekilde gerçekleştirilmesi için başka bir yol yok mudur? İlla ben bu telekom ofisinde form doldurduktan sonra bu 444 1 444 ten elli defa aranmayı beklemek zorunda mıyım ? Hat kapattıran dostlar tecrübelerini paylaşıp nasıl kapattıklarını anlatırsa çok memnun olurum..


 
Boşka bir yolu yok, Türktelekom sistemi oldukça yıpratıcı ve sonuca ulaşman da garanti değil maalesef :(


  • porcupinestrike  (22.07.13 14:36:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.