[]

Hamile olduğunu fark etmeyen kadın

Böyle bir şey var ya hakikaten. Bazıları efsane gibi anlatır durur sağda solda. Bir kadın hamile olduğunu nasıl farketmez? (Bir kaç yıl önce çok şişman bir kadının zaten hormonal bozuklukları olduğu için zaten zaman zaman regl olmadığını ve doğum anına kadar hamile olduğunu farketmediğini duymuştum, o ayrı).. Ama normal koşullarda insan nasıl farketmez, yani regl olmaya mı devam ediyor bu insanlar, hamileyken normalde olanla aynı kanama şiddetinde regl olmak mümkün mü? Ya da bu bebek hiç mi kımıldamıyor anne karnında? O kadar bebek hareketini bağırsaklarının çıldırması mı zannediyor bu insanlar? Nedir ne değildir, çok merak ediyorum.
Geçen gün bir arkadaşım yine çok şişman bir iş arkadaşının bir gün iş yerini arayıp "doğuma gittiğini" haber verdiğini anlattı. Güya bu işe o da çok şaşırmış falan.
Sonuçta birileri merakımı giderirse şahane olur.

edit: benim bahsettiğim kadınlar daha çok doğuma giderken hamile olduğunu öğrenen kadınlar, böyle efsane gibi anlatılır. yani bebek anne karnını terketmeye karar verene kadar farketmemişler.

 
bazı kadınlar hamileyken kanama geçiriyor her ay. bazı kadınlar da, polikistik over vs sendromlar yüzünden üstüste altı ay adet görmeyebiliyorlar. belki daha fazla böyle bir durumdayken, kişi yine o düzensiz periyodlardan birinde olduğunu düşünebilir. doktora gitmeye de üşenebilir. bebeğin hareketleri vs ise, hamilelik ilerledikçe ortaya çıkar ve o zaman da kürtaj vs için iş işten geçmiş olur.


  • zipirinsan  (12.03.09 12:23:51) 
bebeğin kımıldaması zaten 20. hafta civarı oluyordu yanlış hatırlamıyorsam.

ve evet, regl dönemini normal yaşamaya devam eden bir örneği çok yakından tanıyorum. şu an kızını emziriyor :) 3. ayında öğrenmişti hamileliğini :)
  • nils ve ucan kaz ve beavis and butthead  (12.03.09 12:46:52) 
Ben bunun çok gerçekçi olduğunu düşünmüyorum şahsen. Bir kere bahsettiğiniz fiziksel değişimler var, adet görmeme falan. Hadi diyelim bu arkadaşların dediği istisna durumlarından birinde. Bunun mide bulantısı, kokulara, tatlara hassasiyeti, mide yanması, yorgunluk vb. si var. E hadi anne adayında bunlar da olmadı. Kilo alıyorsun nihayetinde, hele 6. aydan sonra coşuyor mevzu? Bu da mı yok? E abi bebek oynuyor ya, öyle bildiğin oynama değil horon tepiyor yine 6. aydan sonra. Kaburgana vuruyor, göbeğine vuruyor, takla atıyor, sırtını kafasını dayıyor. Hadi bebek sakin çıktı hareket az, fazla hissetmedin diyelim, kasılması var bunun, ne bileyim nefes darlığı var. Hiç biri yoksa göbeğin büyüyor lan?

Yani ne oluyor anasını satayım bunların hiçbiri mi olmuyor? Bence öyle biri varsa kendini müzeye kapatsın. Ben şahsen bu gibi haberlerin, popüler olma kaygılı, ünlü olma amaçlı, ya da ne bileyim "devlet bize yardım etsin" temalı çıkışlar olduğunu düşünüyorum. En kötü ihtimalle de tecavüz durumu falan vardır, kız bir şey söyleyemeyip gizlemiştir.

(bkz: yok artık lebron james)
  • sui  (12.03.09 13:01:03 ~ 13:01:53) 
Bir Tanıdığımızın başınada benzeri bir olay gelmişti. Karnında Kitle olduğu sanılmış fakat bebek varmış.
Tabi bu olay seneler önceydi.

  • julliet  (12.03.09 13:43:21) 
peki bu hamilelik testleri, bu noktada güvenilir midir? kusma ve kilo almak hamilelik belirtisi midir? mesela, kusma mideyle alakalı olamaz mı?


  • piirsikli  (12.03.09 14:14:56) 
Hamileyken regl olmak gibi bişi yok, periodunda kanama yaşayabiilir ama normal bir regl kanamasıyla mukayese edilemez. Pcos gibi sorunları olan kişilerde aylarca adet görülmeyebilir fakat hormon yüklenmesinden ötürü bir hamilenin reaksiyonlarını aynen yaşarsınız. Bu durumda insan bi kıllanır dmi noluo die hele ki cinsel ilişki var ise. Geçenlerde bir çocugun karın agrısıyla hastaneye gittiğinin ve hamile olduğunun haberi vardı mesela, bir anne nasıl çocugunun karnının büyüdüğünü fark etmez? O çocuk neden ağlamaz zırlamaz? Çocuk dediim 13 falan işte. Bence tümü yok saymakla alakalı, yok yahu olamaz! Olsa midem bulanırdı ama bulanmıyo! İştahım da açılmadı..Gittiğiniz dr un bile hala evlimisin bekarmısın diye sorduğunu göz önünde bulundurursak, herhangi bilinçsiz bir insanın da kendi psikolojisinde baskı sebebiyle bunu yok sayması çok doğal tabii eğer gizli kapaklı işler peşindeyse.. Doğuncada; -doğdu artık napalım??
Onun dışında Gebelik Testlerinin evde uygulananları pek güvenli değilmiş,tekrarlanması gerekirmiş eğer şüphe devam ediyorsa. Kanda yapılan beta hcg ölçümü kesin sonuç oluyor.
Hiç kusmayan,kilo almayan,iştahı açılmayan hamileler de oluyomuş. Mesela annem :)
  • Merwish  (14.03.09 00:32:39) 
ben de duydum ve okudum öyle haberler ama hepsi köylerde filan vuku bulmuştu. çok cahil insanlar söz konusuydu. o durumda düzensiz veya yerli yersiz reglin üstünde durmamış olmaları mümkündür. sorunsuz da bi hamilelik geçirdiyse anlamaybilir. ki öyle bir ortamdaki kadının "ay canım yeşil erik istedi" gibi bir lüksü zaten hamileliğini bilse de olmuyor. yani farkında olarak hamile olduklarında da eşek gibi tarlada filan çalışıyorlar, şehirdeki bir kadın gibi hamilelik halleri yaşamıyorlar. o insanlar için mümkündür sanırım.


  • cereal killer  (14.03.09 23:18:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.