[]

Sinema Blogu

Sinema tarihi ve akımları hakkında bilgi vereceğim, eski veya yeni özel efektlerle ilgili "how to" videoları yayınlayacağım, senaryo nasıl yazılır, ışığın, kurgunun, sesin püf noktaları nelerdir, nasıl sinema eleştirmeni olunur vs. gibi sinemayla alakalı gerek yönetmen senarist olmak isteyenler için gerek sinefiller için okuduğum kitaplardan, sitelerden izlediğim videolardan katıldığım atölyelerden öğrendiklerimi -kaynağıyla birlikte tabi- paylaşacağım bir site açmayı düşünüyorum.

1)öncelikle türkiyede bunların hepsini ya da bir kısmını yapan siteler var mı?
2)gerekli midir bunlar? uğraştığıma değer mi? az da olsa bi kitlesi olur mu sitenin?
3)wordpress joomla falan pek anlamam ama hangi sistemlerle yapılsa site daha kullanışlı olur hem benim için hem takip eden için?
4)parayla domainli bir site düşünüyorum ama aynı görevi blogspotta ya da başka ücretsiz yerde yapabilirsin diyosanız önerilerinize açığım.

teşekkürler şimdiden

 
4) böyle bir proje için blogspot tumblr tarzı yerler yerine wordpress çok iyi olur ki bu da sanırım 3. sorunun yanıtı.

2) gereklimidir göreceli bir şey ama bana göre değil. Ben takip edermiyim evet. takipcisi olur ancak sürekli aa acaba yazı yazmışmı şeklinde bir ilgi olacağını da düşünmüyorum

1) daha önce türkçe kaynak gördüğümü cidden hatırlamıyorum.
  • bavyerali  (22.07.13 00:02:54 ~ 00:03:40) 
takip edeni mutlaka olur ama amacın para kazanmaksa olmaz.

ha çok güzel bir tasarım yapıp çok da iyi içerik üretirsen ve reklama bütçe ayırırsan sinema tv öğrencileri için güzel bir kaynak olabilir.

tavsiyem ise wordpress kurup üzerine hazır bir şablon oturtman.

açıkçası aynı fikri ben de düşünmüştüm bu kadar geniş kapsamlı olmasa da. domain ve hosting aldım üzerine wordpress ve tema kurdum ancak bir türlü oturup içerik üretmedim. üşendim, zor geldi.

şöyle bir alternatif de olabilir.

blog tarzı bir site açarsın ve yazılı materyalleri oraya yazarsın.

bir de kendine youtube kanalı açarsın ve how to içerikli materyalleri de orada paylaşırsın.
  • halitkin  (22.07.13 01:24:37 ~ 01:27:33) 
@halitkin para kazanmak gibi bir amacım yok. amacım hem işe yeni başlarken benim çektiğim türkçe kaynak bulma sıkıntılarını bi nebze azaltmak hem de kendim için öğrendiklerimi araştırdıklarım paylaşırken pekiştirmek. wordpresste karar kıldım ben de.


  • thenis  (22.07.13 03:02:48) 
ben takip ederim zevkle hem de. duyuruyu da favorilere ekledim. umarım en kısa zamanda hayata geçirirsin ve haberimiz olur, kolay gelsin


  • cutterfly  (22.07.13 09:35:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.