[]

Eskişehir'le ilgili olumlu şeyler?

İş gereği İzmir'den Eskişehir'e taşınmam gerekecek gibi. Daha önce uzun yıllar Kayseri'de yaşadım, şehir güzel, ama insanları değil, açık giyinmememe rağmen laf yemeden eve dönebildiğimi hatırlamıyorum. 2,5 yıl Ankara'da yaşadım seviyorum Ankara'yı. Son 1 yıldır da İzmir'deyim.

Şimdi ufukta (kalıcı olarak) Eskişehir görünüyor. Yaş 28, evliyim, Anadolu Ünv.'de çalışacağım.

Mutlu olur muyum sizce? İyi bir şeyler duymaya ihtiyacım var. Ne bileyim, kiralar nasıl? Hayat pahalı mı? A.Ü. Yunus Emre Kampüs'üne yakın bir yerlerde ev bulma ihtimalim var mıdır mesela? İzmir'deki özgürlüğü özler miyim?

 
hayat ucuz, öğrenci şehri sonuçta.
eskişehir iyidir. yaşanır.

  • mutevazi  (21.07.13 22:29:43) 
Eskişehir öğrenci şehri olduğu için İzmir'deki özgürlüğü bulabilirsiniz, halkı yobaz değildir. Zaten Kayseri gibi bir şehirden sonra her yer cennet :)


  • black sabahat  (21.07.13 22:31:39) 
mutlu olmak nedir ki. küçük bir hayatım olsun ama kafam rahat olsun dersen bence başına gelebilecek en güzel şey gelmiş. hem eskişehir çocuk büyütmek için de bence açık ara en iyi yer türkiye'de. eğitim çok kalitelidir.

yunusemre kampüsünün etrafı ev dolu. hem de uygun fiyatlıdır. zaten tramvay üniversiteye kadar gidiyor, tramvay yolu üzerinde kalıp çok rahat gider gelirsin.

yunusemre kampüsü kendi içinde nefis bir yer. ilköğretimi o kampüsün içinde okudum, hala içimde uktedir. hakikaten başka bir ortam. çalışmak için de bence ideal.

sosyal hayat olarak çok seçenek yoktur. kordon'a çıkıp bir hava alayım diyebileceğin bir ortam yok, işte adalar falan deniyor ama kıyas kabul etmez bence. oranın yerlisi için iyi olabilir ama dışarıdan gelen için küçük, özelliksiz bir yer. yine de gayet güzeldir potansiyelinin çok üzerinde.

hayat ucuz. özel bir pahalılığı yok.

açık-kapalı giyinme falan hele ki üniversite ve çevresinde hiç problem olmaz. yani nerede problem olur, belli başlı mahallelerde olur. oralara da hayatın boyunca gitmezsin. ben 10 yılda iki kere gitmişimdir o da mecburen. insanları gayet iyidir yani herkes kendi işine gücüne bakar.

diğer herhangi bir soru için sözlükten sorabilirsin.

hmm. sosyal olanakları az dedim ama tiyatronun, sinema ve operanın da iç anadolu bölgesinde en yoğun yaşandığı yerdir bence. ankaradan bile öndedir diye düşünüyorum. ki yunusemre kampüsü bu etkinliklerin de önemli bir merkezidir.
  • esenboga  (21.07.13 22:36:45 ~ 22:38:53) 
eskişehir çok güzeldir.mutlu olabileceğini düşünüyorum.


  • rock n roll  (21.07.13 22:39:17) 
kampüsün etrafında ev bulabilirsin.

400-500 liraya izmir'de tutabileceğin evlerin hepsinin toplamından çok daha güzel evleri kiralayabilirsin.

anadolu üniversitesinin etrafındaki yaş ortalaması 19.

hayat çok ucuz. su ucuz, yemek ucuz, bira ucuz. izmir'de bilmediğin bir restorana girerken gerilirsin, eskişehir'de gerilmezsin.

kimse kimseye karışmaz. hatta izmir'deki gibi başörtülüye de karışmazlar. yolda yürürken biriyle omuz omuza çarpsan, karşındaki özür diler senden önce.

eskişehir güzeldir. biraz küçüktür, yakınında çeşme ya da kuşadası yoktur ama güzeldir. ankara'yı sevebilmiş herhangi biri eskişehir'e aşık olur.

daha sorunuz falan varsa da sorun çekinmeyin.
  • repins  (21.07.13 23:00:11 ~ 23:00:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.