[]

Kibir kötü birşey midir

Aslında daha sonra daha iyi anlatabilirim belki ama, şimdi de biraz deneyeyim. aynı soruyu 2. kez sorduğumuzda, aklımız biraz daha berraklaşır belki.

kibir kendi kendine oluşan bir duygumudur. Yani insan doğuştan mı kibirle gelir. Yoksa hayat ve ona gösterdiklerimi insana bu duyguyu tattırır. Aslında duyguların tamamı sonradan oluşuyor diye yaklaşabilirsiniz ama benim bahsettiğim o değil. sevmek mesela, herkes sever, herkes kızar, herkes mutluluğu hisseder. Ama kibir öyle değil. herkesde bulunabilen birşey değil. Keza da sanırım tüm dinlerde büyük günahlardan sayılıyor.

Benim ilgimi cezbeden kısmı şurası, kibir, birşeyin farkındalığı sonucunda oluşmuyormu bünyede. Bilmek eyleminin nesi kötü ? Yani kibirli bir adam neden kibirli olur. Bunun bir şeması olması gerekmiyormu. Yani kibirli olmadan bazı koşulları yerine getirmek gerekmezmi. hangi konudaysa o konuda ''iyi'' olmak değilmi bunun ilk şartı ?

 
bir konuda iyi olmak kibirli olunmasının şartı da bahanesi de değildir. öyle başarılı, aşmış kibirli adamlar vardır ki kibri doğal karşılanabilir. ama bu kibrin itici olduğu ve diğer insanlarla arasına mesafe koymaktan başka bir şeye yaramadığı gerçeğini değiştirmez. daha kötü olan şey kayda değer bir başarısı olmadan kibirli davrananlar. ek olarak bu insanlarla toplumda taşak da geçilir, ben geçiyorum şahsen.


  • zgrydn  (20.07.13 08:33:22 ~ 08:33:47) 
bir şeyi bilmek başka,
o şeyi bilmenin kendisini bir şey zannettirmesi başka,

herkes bir şeyler biliyor hayatta,
kibirli insan zannediyor ki sadece kendisi biliyor yahut çevresindekiler hiçbir
şey bilmiyor.
  • ayn-i cemin bülbülü  (20.07.13 11:05:04) 
kendini konumlandırmak ile kendini üstün tutmak arasında ince bir çizgi var bence...

ben türkiye'nin en başarılı iş adamıyım= bu kibir olmayabilir, doğru olabilir...
ancak bunu davranışa dönüştürmede tanrısallık barındırırsanız o zaman kibirli olmuş oluyorsunuz.

benim gibi önemli bir iş adamının X'in ayağına gitmesi piyasa açısından benim zararıma olabilir = bir kibir değil bir stratejidir bana göre...

türk üstün ırktır= kibir.
  • sharon and hope  (20.07.13 11:54:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.