[]

filme eleştirel bakış açısı kazanmama yardım istiyorum

sb. detaylar aşağıda.

filmleri hiç bir şeyden haberim olmadan izliyorum,kendimce bir şeyler çıkarımda bulunuyorum. fakat olayın içine biraz daha girmek istiyorum.

önereceğiniz film eleştirmenleri var mı? internette döküman var mı?

önereceğiniz üzerine düşebileceğim bana teknik hakkında bir şeyleri katacak başlangıç filmleri var mı?

 
filmleri izledikten sonra sözlükte ve filimadami.com'da yorumları okumak ilk başlangıç için iyi bir adım olabilir.


  • in vino veritas  (20.07.13 01:20:04) 
film bloglarını takip edebilirsin. mesela; ötekisinema, tersninja, sinematopya
şu arkadaşın da güzel film çözümlemeleri var ama dili ağır biraz sanatsinema.com

  • feykalade  (20.07.13 01:38:01) 
bu işin godamanı roger ebert geçenlerde vefat etti (diye biliyorum). türkiye'den alin taşçıyan, mehmet açar var. sinema dergisinden kutlukhan kutlu ve engin ertan'ın tarzlarını ve yaklaşımlarını da beğeniyorum.

bir film nasıl okunur diye bir kitap var tuğlasal (bkz: how to read a film), bir de filmlere sadece filmler üzerinden değil de daha geniş çerçeveden bakılması gerekiyorsa ki gerekiyor düşünce akımlarıdır, felsefedir, bunlar hakkında bir şeyler bilinse iyi olur, hoş olur. heh şu da var;

(bkz: the pervert's guide to cinema)

ek: söylediğim kitaba daha çok teknik demişler ve şunu önermişler; (bkz: film art) (bkz: #16674582)
  • oxibrinth  (20.07.13 02:45:47 ~ 02:55:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.