[]

kedinin gözünde iltihap var

dün gece sokakta bir kedi bulduk. tek gözü şişik. üzerinde de iç kısımdaki beyaz kapak oluyor ya o örtülü çok az bir kısmı açık kalmış. gözü kafasının yanına doğru bayağı şişmiş ama.

eve çıkardım, çaylı pamukla sildim. çok bitkin yorgundu biraz çorba içip uyudu. muhtemelen 4-5 aylık ama daha küçük duruyor bir deri bi kemik kalmış.

şu an iş yerindeyim kedi evde. akşama doğru veterinere götüreceğim ama küçük bir ilçede olduğum için vetler kedi köpekten pek anlamıyor genelde büyükbaş hayvanlara bakıyorlar.

veterinerin yanlış bir müdahale etmesini önlemek için sizlere danışmak istedim, nette araştırdım iltihapın çıkarılması gerekiyormuş galiba. gerçi iltihap olduğundan emin değilim ama o kadar şiş olması iltihap olması demektir değil mi?

bu çıkarma işlemi nasıl yapılıyor bilen varsa biraz anlatabilir mi? bir de bakım için göz damlası, krem, pomad gibi şeyler yeterli olur mu, yoksa ayrıca antibiyotik gibi ilaç tedavisi şart mıdır?

ne olur bildiklerinizi paylaşın, cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

 
büyükbaşlara bakıyorlar olsalar da gayet de anlarlar..
o müdahale etsin size yapacaklarınızı söyler.. temiz, çok sıcak olmayan güneşten mahrum kalmayacağı bir köşe yapın bence..

  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin  (19.07.13 09:51:02) 
İltihap çok ilerlediyse işi şansa bırakmamak için veteriner antibiyotik verir. Yalnız kediler için özel ilaç üretilmediği için doz ayarlaması yapması gerekiyor. Bu da hayvanın cüssesine göre yapılıyor. Önemli olan şey bu doz ayarını doğru yapması. Kedi köpek vs. konusunda hiç pratiği yoksa biraz sıkıntı olabilir sanki ama bilemedim.


  • zombi  (19.07.13 09:51:59 ~ 09:52:21) 
Aslında fotoğrafını çekip istanbul dan bir veterinerden destek alabilirsin bilgilenme için


  • sbryldrm  (19.07.13 10:43:15) 
eczanede satılan antibiyotikli bir damla verir veteriner.

veteriner yoksa göz doktoruna da gösterebilirsiniz.

geçmiş olsun.
  • mea maxima culpa  (19.07.13 15:53:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.