[]

latin alfabesi

arkadaşlar günümüzde kullanılan latin alfabesiyle geçmişte kullanılan latin alfabesi birebir tutuyor mu? ayrıca karanlık çağ olarak bilinen dönemde kilisenin kullandığı alfabe yine günümüz latin alfabesi miydi? ve son bir soru baktığım zaman bir çok latin alfabesi görüyorum bunların arasında old english,irish etc. tarzında bir çok alfabe türü var. en yaygını ve günümüze temel olanı hangisidir?

sorularım fazla basit biliyorum. ve biliyorum ki internette biraz araştırırsak bulabiliriz cevapları fakat benim ingilizcem tatmin edici düzeyde olmadığı için ve kaynakları tam tercüme edemediğim için bu sorular kafama takılmış durumda.


 
alfabeyi çok bozdular.


  • hjarteblod  (18.07.13 21:34:05) 
Biraz karışık ve uzun bir mevzu dolayısıyla buradan pek yardımcı olamam. Tavsiyem Galatasaray'daki Fransız sarayının kütüphanesine gitmen, orada biraz yardımcı da olur görevli.


  • tiny penny  (18.07.13 21:34:52) 
birkac harfte degisiklik var sadece, u/v gibi. karanlik cag olayi hikaye tabi, o ayri mesele ama evet, dedigim gibi birkac basit fark haric orta cag latincesinin alfabesi ile bizimkisi ayni, daha eski (klasik) donemde biraz daha farkli. old englist, irish falan adi ustunde zaten. times new roman'a cok benzeyen seyler kullaniyor kilise.

bilkent tarih'te david thornton var. latin paleografisi dersini o veriyor, daha fazla bilgi istersen ona sor, kaynak falan onerir.
  • sendelemeden  (18.07.13 21:44:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.