[]

Askerlik Sorusu

Efendim ben Ağustos'ta asker olacağım. Yani öyle bir planım var. "Şu celp döneminde uzun dönem daha çok alıyolar" gibi efsaneler dolaşıyor malumunuz. Var mıdır bunların gerçeklik payı?

Ayrıca 1.80 boyunda, 96 kilo, 0.25 astigmat, geçmişte alerjik astım tedavisi görmüş olan benim nedir uzun dönem gitme olasılığım? En azından komondo olma olasılığım nedir? İşletme mezunuyum.


 
efsanelere inanma, okuduğun bölüm genelde belirleyici olur. komando için biraz hantalsın sanki sanmıyorum.
işletme mezunları genelde kısa yapar.

  • izaleisuyuu  (11.03.09 11:43:35 ~ 11:47:35) 
genellikle onların hepsi efsane olarak kalıyor. ben gitmeden önce de " sen inşaat mühendisisin kesin uzun çıkar" demişlerdi. kısa çıktı :)


  • Poly  (11.03.09 11:45:10) 
öncelikle açıköğretim mezunuysan olamıyorsun.. kural yok ama almıyorlar uzun dönem olarak.. onun dışında gözdeki bi problemde komando olmazsın merak etme..refüze olursun tuzla'ya gidersin*.orası da eğirdir kadar olmasa da hatırı sayılır bi eğitim verir.

ben de geçen ağustos döneminde başladım askerliğe hala devam ediyorum yedek subay olarak.. bizim dönemde öğrendiğimiz 30000 kadar kişinin başvurduğu ve 3000 kadar asteğmenin alındığı yönündeydi.. yaklaşık %10 yani.. diğer dönemlerde durum nedir bilmiyorum..

edit: gerçekten hurafelere inanma.. hele sen şu mezunusun kesin çıkmaz kesin çıkar diyenlere hiç inanma.. ben uluslararası ilişkiler mezunuyum, tuzla'da işletme mezunundan sınıf öğretmenine, makine mühendisinden matematik bölümü mezunlarına kadar her bölümden 500'ün üzerinde asteğmen aday öğrenci vardı. benim yorumum türkiye'de üniversite mezunu her erkek potansiyel piyade asteğmen adayıdır. tek belirleyici olan açıköğretim mezunu olmak.
  • hareket saati gecmis otobus kaptani  (11.03.09 11:47:54 ~ 11:57:59) 
Tamamen askeriyenin -yahut asal'ın- orgeneral keyfi ile alınıyorsun. Tabii halihazırdaki ihtiyaca göre alıyorlar ama kurada senin fiziksel yahut mental durumun, ben kısa istemem aga subay doğmuşum ve ya benim acelem var kısa isterim dileklerini sallamıyorlar hiç... :)

ağustos celbinin en pis tarafı sıcaktır. gerisi mühim değil. günler uzun başlayıp gittikçe kısalacak, ramazan ve kurbanı geçireceksin. Hasılı iyidir iyi. :))
  • kadim kishi  (11.03.09 11:54:28) 
Ağustos ve Aralık'ta uzun dönem çıkma ihtimali daha düşük olması lazım. Çünkü üniversiteler yaz başlangıcında mezun veriyor ve bu dönemlerde tecilini bozdurup askere gidenlerin sayısı daha fazla oluyor. Dolayısıyla senin uzun dönem çıkma olasılığın azalır. Benim duyduğum Nisan ayında daha az üniversite mezunu askere gittiği için bu dönemden daha yüksek oranda asteğmen alındığıydı.

Ama bunların hepsi efsane de olabilir.
  • hiko seijuro  (11.03.09 12:14:34) 
Artik komando sadece profosyonel asker aliyolar. 2008 celplerinden sonra komando alinmayacagi aciklandi. Bunun disinda isletme mezunu oldugun icin uzun gitme olasiligin daha az, fakat Aralik celbine gore daha fazla.


  • polifonik osuruk  (11.03.09 15:36:07) 
bir de abi iş komando olmamakla bitmiyor. mesela seni topçu asteğmen yapıp silopideki karakollardaki topçu bataryalarına asteğmen olarak da gönderebilirler kura çekersen. ki bizim dönemden giden oldu. bölümün askere gideceğin yerle pek bir alakası yok. ki gideceğin celp döneminde muhtemelen geçtiğimiz ağustos dönemlerine bakıldığında çok daha fazla üniversite mezununun gideceği dönem olacak. bende ağustosta başladım askerliğie sıcaktan bünye mahfoluyor ama kilo veriyorsun eğer bunu istiyorsan senin için güzel olacak.


  • yazar kasa  (11.03.09 16:19:45) 
kkk'nin sitesinde yuzde olarak yer aliyordu bu bilgi. siteden gidince bulamadim ama daha onceki bir soruya verdigim cevap ve google aramasi ile sunu buldum:

www.google.com.tr

tabii sadece bu yuzdelere guvenip gitmeyin, hic belli olmaz diyerek "sorumluluk kabul etmem" uyarimi da yapayim.
  • ainothia  (11.03.09 19:11:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.