[]

sigorta girişi

haziranın 24 ünde çalışmaya başladım. yaklaşık 1 hafta sonra sigortayla ilgili bi işlemler yaptılar galiba emin değilim.(nüfus cüzdanının fotokopisini aldılar falan). biraz geç kaldı sigorta. geriye dönük yapılmış olma ihtimali olabilir mi? ve de ben şu an nette sgk adresinden sorguladığımda göremiyorum, ağustos başı çıkar falan dediler doğru mudur?




 
işveren 1 hafta sonra işe giriş tarihini 24 haziran olarak giriş yapabilir. belli bir güne kadar geriye dönük yapılabiliyor sonrası cezalı tam gün sayısını bilmiyorum.
şu anda göremezsin muhtemelen o muhasebecinin SGKya ne zaman bildirimde bulunduğuyla da alakalı ama 1 ay geçmeden sisteme girmiyor genelde- kendi tecrübeme göre.

  • niye ama  (18.07.13 16:26:35) 
ağustos'ta görebilirsin işe giriş tarihini. yalnız 1 ağustos değil. tahakkukları ayın kaçında veriyor sizin muhasebeci bilemeyiz. muhasebeciden muhasebeciye fark ediyor.

aklında bulunsun, işten ayrılırken godoşluk yaparlarsa, "bunlar benim sigortamı bir hafta geç başlatmış" diye sgk'ya şikayet edebilirsin.
  • evet  (18.07.13 17:08:46) 
sigorta primleri yani girişler ve normal primler her ayın 22sine kadar verilmek zorundadır. 22 sine kadar çalıştığın şirkete bağlı günü. benim şirket tam 22 sinde veriyor.


  • artci sarsinti  (18.07.13 18:28:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.