[]

Miras paylaşımını konusunda başvuru ve usül konusunda yardım.

Olay şudur; rahmetli babama dedemden kalan arazilerin kullanımı 20 senedir amcalar tarafından devam etmekte ve bize araziyi vermeme konusunda oldukça ketum takılınmaktadır. Benim ise arazi üzerinde en ufak bir beklentim ve hırsım yok. ancak amcaların yaptığı çirkinliklere karşılık olarak gerekli başvuruları yapıp araziyi bölmek ve payım olanı almak istiyorum. Söylenene göre taraflar arası anlaşma olmazsa her bir parça için pay ne ise o şekilde bölme gerçekleşecekmiş. Ben de bunun olmasını istiyorum. Nerelere başvuru yapmam gerekir? Bireysel başvuru ile bunu halledebilir miyim? İlla avukat tutup süreci ona mı yönettirmek lazım gelir? Bu konularda beni aydınlatmanızı rica ediyorum.




 
Bu işler avukatsız olmaz, veraset falan çok karmaşık konular. Ama hakkınız olanı alın kesinlikle.


  • whoosie  (18.07.13 11:13:40) 
Hocam bizimde bi miras mevzumuz vardı seninkinden biraz farklıydı ve avukat sayesinde hakkımızı aldık.. adam baya koşturdu işi tabi bunda alınacak payın biraz yüksek olmasıda etkendi.. Eğer sana düşecek pay yüksekse vekil tayin edeceğin bir avukat belli bir yüzdeyi alması karşılığında mahkeme masrafı noter ücreti zart zurt ıvır zıvır bile almadan sonuna kadar adına koşturur alacağı paydan bu masrafları mahsup eder bence kendi başına mahkeme mahkeme koşturup pek haz etmediğin amcalarınla sürekli yüz yüze gelmeye değmez.


  • joehigashi  (18.07.13 11:21:00 ~ 11:25:42) 
Evet bir avukata ihtiyaciniz var zira arada anlasma olmadigi icin mahkeme bolecek paylari ve o sekilde tapuya tescil edilecek paylar.


  • fengari  (18.07.13 11:48:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.