[]

whatsapp

bunun çalışma prensibi ne.
mesela kaydolurken numarayı istiyor da niçin? ben whatsapp yüklü telefonuma başka bir hat taksam da mesaj alabilir miyim hiçbir şey yapmadan?



 
hocam az düşün bakalım. baska hat takarsan senin attığın mesajı karşı taraf kimden geldi gorecek ? hattın kayıtlı olanlar görüyor sonucta.


  • bazardaki artis  (17.07.13 21:31:21) 
e whatsapp'ta kimliğiniz numaranız çünkü? pin falan yok bbm ya da messageme gibi, numaranızla ulaşıyor mesajlar.

numarasını değiştirip bi süre eski whatsapp hesabını kullanabilmiş bi arkadaş var s60 telefonda. diğerleri için ne oluyor bilmiyorum, sim değişikliğini algılıyordur belki.
  • infernal majesty  (17.07.13 21:37:23) 
Artis'in dediği yanlış. Telefon numarası sadece doğrulama için kullanılıyor, bir de tabi kullanıcı adı olarak. Mesela sen whatsappı açıp başka bi telefonun numarasını yazarsan ve ona gelen kodu kendi telefonuna girersen o numarayı kullanmış olursun. Yani telefona takılı hattı kontrol etmiyor.


  • inugard  (17.07.13 21:38:21) 
peki sim kartın bi işlevi yoksa tabletlere neden yüklenemiyor?


  • jameskeenan  (17.07.13 21:41:00) 
whatsapp'ı ilk kurduğunuzda kendi sistemine bir sms gönderir, sistem de bunu cevaplar ve numaranızı onaylar. o dakikadan sonra numaranız sizin kimliğiniz (ya da kullanıcı adınız, ne derseniz) olur. o yüzden bir adet numaraya ihtiyaç duyuyor.


  • infernal majesty  (17.07.13 21:43:54 ~ 21:44:17) 
senin telefon numaranı id olarak kullanıyor
başkalarını da aynı şekilde
böylece kayıt olma ve arkadaş ekleme derdi diye birşey kalmıyor
normal sms gibi ama şebeke üzerinden değil internet üzerinden
  • Fakin idiyıts  (17.07.13 21:50:24) 
Tabletleri bilemiycem. Muhtemelen donanımı kontrol ediyordur sim yuvası mevcutmu veya herhangi bir sim takılı mı diye. Onu da geçtim direk cihaz modelini kısıtlamış olabilirler.
Bir de şöyle bir olay var. Yanlış hatırlamıyorsam gönderdiği kod smsini oto algılıycam diye ısrar ediyordu. O işe yaramazsa telefonla arıyo seni sözlü söylüyor numarayı. Başka bir numara kullanılacaksa tamam sms gönderme ara beni diyip öyle hallediyorsun.

  • inugard  (17.07.13 22:01:08) 
Tabletlere yüklenmesini istemiyorlar ama kırılabiliyor, çok sorun olmuyor.


  • montreal  (17.07.13 22:13:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.