[]

küçücük öğrencim bana aşık, ne yapmalı

kısaca özet bu. ama ayrıntıları da vereyim,

özel sanat eğitimi verdiğim bir gruplar arasında, küçüklerden oluşan bir grupta, söz konusu öğrencim. henüz 9 yaşında erkek öğrenci. eğittiğim alanda oldukça başarılı. ama okuldaki derslerinde çok kötüymüş. ders verdiğim yer onun okulu, dolayısıyla çok karşılaşıyoruz.

başlarda sürekli benim sevdiğim tarz espriler, duruşlar sergiliyordu. sonra çaktırmamaya çalışarak evli olup olmadığımı sordu. nasıl üniversite okuduğumu falan. sonra değişti duruşu. ben sınıfı susturmaya çalışsam, bana kıyamıyor, kızıyor insanlara. gözü hep bende. son zamanlarda, misal ses çalışması yaparken, şiirin içinde "güzeller güzeli" gibi bir tabir varsa, bana dönüp okuyor birkaç defa. "tamam" diyorum. "lütfen bir daha okuyayım" diyor falan :) bunun gibi çok örneğimiz var. bakışları bile değişti çocuğun :)

fiziksel bir temasta bulunmaya çalışmıyor. sadece benim davranışlarımı da kendince yontuyor. psikoloji eğitimi aldım ama, bu konuyu sadece arkadaşlarımdan anı olarak duyardım :)

çocukla ilgilenmeyeyim mi, küçük olduğunu vurgulayayım mı? bunlar gereksiz gibi geldi bana.

edit: olayı abartmış değilim. sadece onu kıracak şeyler yapmaktan, küçücük psikolojisini olumsuz etkilemekten çekiniyorum. o kadar şeker bi şey ki :) sarılıp öpesim geliyor, zor tutuyorum kendimi :)

 
DOKUZ yaşında yapmayın etmeyin. Fiziksel temas vs.... :S

Kendi bile farkında değildir nasıl bişi yaşadığından.
"başlarda sürekli benim sevdiğim tarz espriler, duruşlar sergiliyordu." Burada sanki olayarı buraya kadar getiren sizmişsiniz gibi duruyor.
  • ilkdefa  (10.03.09 23:16:12) 
siz onun gözünde "ideal karşı cins" olduğunuz için böyle davranmış olması çok da garip değil. sonuçta siz hem otorite, hem ona iyi davranan birisi, hem de karşı cinssiniz. kimi çocuklar bunu içten içe yaşarken bu yavrucak moda girmiş=) bence siz onu kıskandırmak için sınıftaki başka bi erkek öğrenciye övgü dolu sözler söyleyin. mesela "oo bugün çok yakışıklısın x" gibi. ahhhah tamamen şaka tabi. bence de normal davranın o yaştaki çocuk ilgisini çok çabuk kaybeder. 2 gün sonra yeni bi oyun yükler bilgisayarına başından kalkmaz mesela, gibi.


  • rentts1  (10.03.09 23:20:10) 
@ilkdefa, neden olmasin
yegenm 4 yasinda ve surekli kızllariin bi yerleri ellemeye calisiyo..
deli gibi bi olaya aglarken guzel bi kız gordumu hemen susuyoo cilve yapıo (kızdedigim cocuk degil gayet buyuk bi kadin) uzel olsun yeter
vee asik olabiliyor o yastakiler
buyudukce yas olayinin farkina variyo cocuklar

ortaokulda bile ogretmenine asik bi suru ogrenci gorebilirsiniz.

bence konu gayet ciddii
  • lady laura  (10.03.09 23:23:04) 
çocuğa kız ayarlamaya çalışın.başını bağlayın.

olmadı bu.
  • szqnn  (10.03.09 23:24:47) 
cakıcaksın iki tane olup biticek. ne psikolojisi? ne ilgisi? dokuz yasında sorunsalı zaten ayrı bir konu. hadi 16-17 desen tamam matıklı gelebilirde, ben o veledin yaşındayken, okul harçlıgımı cıkarabilmek için pazarlarda limon satıyordum. empati yapıp, onun yaptıgını anlatmaya calısırsan iyice sarpa sarar. tokadı yapıştırdın mı? ne aşk kalır ne sevgi? biz bayan hocalarımızın yanında bırak gözlerinin icine bakmayı, saygıdan başımızı kaldıramazdık...


  • scp  (10.03.09 23:26:51) 
@ilkdefa, sırf böyle bir cevap gelir de açıklamaya girişir miyim diye korkumdan geç yazmıştım sorumu. birincisi, 9 yaşında bir erkek çocuğu fiziksel olarak bi şeyler yapmaya, yaklaşmaya, dokunmaya çalışabilir. onun böyle kaygıları yok, demek istemiştim soran olursa diye.

ikincisi, ben onun öğreticisi konumundayım. sanat öğretmeniyim. oturup da matematik çözdürmüyorum çocuğa. iletişim dersleri veriyorum. benim hangi esprilerine daha çok güldüğümü anlaması çok normal. olayı buraya getirmek için, çocuğun kurduğu bazı cümlelere gülümsemek gerekiyorsa, he, ben getirdim bu duruma.

@scp, dediğini anladım da, çocuk özel kolej öğrencisi zaten. onun anlayacağını sanmıyorum. bir de, psikoloji ağırlıklı eğitim çalışması bu, iki tane çakamam :)

şu hep bahsedilen "küçükken öğretmene aşık olma" durumundan da habersizim ben zaten. ben aşık olmadım küçükken hiçbir öğretmenime, aklımın ucundan geçmedi. erkek arkadaşlarımdan duydum ama bir-iki hikaye.

@rentts, kıskandırma değil de, grup çalışmasında başka bir çocukla fazla ilgilensem üzülüyor. o çocuğun yaptığından daha fazla yaramazlık yapmaya kalkıyor bu sefer de.
  • lovemyself  (10.03.09 23:37:05) 
@lady laura;
aşık olamaz demiyorum sadece ne yaşadının bile farkında değildir diyorum.
Ve suç(!) samimiyetten. Samimiyeti azaltırsa zamanla yoluna girer gibi.

Kuzenine gelince,ya kinestetik zekası yüksektir herşeye elliyordur ya da bu yaptığı davranış kalıplarını bir yerlerde sürekli görüyordur. Ama DÖRT yaşında diyorsun ya DÖRT dile kolay. Kur yapıyor diyorsun. Biri bunu bilimsel olarak açıklasın :)
  • ilkdefa  (10.03.09 23:37:47) 
hiçbişe yapmayın oyalayın gitsin bence. 9 yaşında diil mi sizin kurs bitince o da bi yıl geçmeden unutur ne de olsa. sakın bişe yapıp da çocuğa 9 yaşında aşk acısı çektirmeyin. keza sanat eğitmenisiniz çocuk sanat kariyerine arabesk dalında devam etmeye karar verir falan aman diim ;)


  • iterator  (10.03.09 23:43:08) 
@ilkdefa, zaten sorun da şurada: dersleri rezalet bu öğrencinin. ama sanatta, benim alanımda süper. elinden tutulursa çok iyi yerlere gelebilir. özel olarak da ilgileniyorum işte.

gelecek aylarda bir sanat olimpiyatına katılacak, ona hazırlıyorum mesela. yarışma fikri de tamamen benden çıktı, ailesi falan çok bilgili değiller, konuştum ikna ettim. şimdilerde hazırlık aşaması var, fazla samimiyetimiz giderek daha da sürecek yani. bu konuyu sorun yapan da bu.
  • lovemyself  (10.03.09 23:45:29) 
@copporn, kırbaç ve diğer bir-iki cevap tabiki arkadaşların esprisiydi. ama sorumu neden mantıklı bulmadınız anlamıyorum ya. "böyle soruya böyle cevap" olmasın. vallaha da ciddi soruyorum.

@iterator, bir aksilik olmazsa, ailesi maddi açıdan zora girmezse (koleje devam ederse) ve ben de işten atılmazsam, devam edecek bu dersler..
  • lovemyself  (10.03.09 23:49:00) 
@copporn, kusura bakıyorum arkadaşım. vallahi bakıyorum. yazmayın böyle şeyler lütfen ya.

ders dediğim, özel ders statüsünde, onu kastettim.
  • lovemyself  (10.03.09 23:50:29) 
bu basit görünen konu yanlış davranırsan çocuğun ömrünü etkileyebilir. herkese davrandığın gibi davran, onu kıskandırmaya çalışma çünkü küçük şeyleri de kafasında büyütebilir. Sınıfa ablaları olduğunu hatırlat tabi bir şey ima etme ortaya söyle. her ihtimal için konusursak, çizgiyi aştığında en yumuşak şekilde, arkadaşlarından uzakta uyar. Zorda kalırsan çirkinleş, ilgisi dağılır:) yine de helal, öğrencisinin psikolojisini düşünen öğretmenler görmek. Bizde ilkokulda dayak maximumdu, yemeyince kendimizi kötü hissediyorduk.


  • makineto  (11.03.09 00:10:36) 
fena halde telaşlandım işte sadece. erkek çocukları, hele ki bu yaş grubunun aşk olayları, üzerinde çok fazla ders almadığım bir alan.

kız arkadaşlarına yönlendirilmemesi gereken bir çocuk, bu sefer derslerde daha da beter olur sanıyorum. çocuğun sadece kendi hayatını düşünmesi gerek. kendisini tanıması, alanını bulması yani. sınıf öğretmeni nefret ediyordu çocuktan, sanat-tiyatro falan hayatına girince çocuk bir şey benzedi, hayattan zevk almaya başladı dedi :)

benim alanımda başarılı ve ilgisi de bu yüzden. ama veledin gönlünü kırmama meselesinde tereddütlüyüm çok. o kadar şirin ki, kucağıma oturtasım, yanaklarını sıkasım geliyor ama asla o derece yaklaşmıyorum. şimdi resmî davransam mı, hiç takmasam mı, çaktırmadan "ben sizin anneniz gibiyim, ablanız saylırım" falan mesajı mı versim?

cidden bu noktada takılıyorum. şu bayan öğretmene aşık olduğunu söyleyen arkadaşlar, o öğreticinin nasıl davranmasını isterdi, bunu merak ediyorum. ciddi ciddi soruyorum ama ya. cuma günü üç saat özel birebir çalışmam var çocukla. heyecanla cumayı bekliyor çocuk. nasıl davrancam bilmiyorum.
  • lovemyself  (11.03.09 00:21:08) 
hiç öyle sert hareketlere girmeyin şey gibi... abla olayım anne olayım tarzı. bence bu sorunu normallik çözer,ilerde çocuğun gözünde bi değeriniz olur, hatırlanırsınız...


  • ray simenov  (11.03.09 00:54:49) 
Sanırım çoğu kişi, kendi çocukluklarını düşünerek cevap veriyor, o yüzden soru mantıksız geliyor ya da ciddi bulmuyorlar ama gerçekten şu an çocuklar baya farklı. Bizim çocukluğumuz gibi değil hakkaten. Çok daha erken büyüyorlar ve gerçekten o yaşlarda aşk hayatları oluyor. Yani çocuğun hissettiği, çocukça, komik bişey olmayabilir. Ciddiye almakta fayda var biraz. Bence öğrencinize farklı davranmayın ama yaptıklarınız ve söylediklerinizle onu diğerlerinden hiç bir şekilde ayırmadığınızı belli edin. Geçmişte ona söylediğiniz övücü bir söz, bir iltifat varsa -ki varsa mutlaka hatırlıyordur- aynısını başka bir öğrenciye daha söyleyin mesela. Dersinizde başarılı olmasının fazla üstünde durmayın, yani size yakın olmak, sizi etkilemek için yaptığı şeylerin sizde özel bir yeri olmadığını ve olmayacağını fark etsin.


  • cereal killer  (11.03.09 01:10:38) 
duyarlılığınıza sastım dogrusu. 9 yasında bi velet ya bu. bi oyuncak için, beni oyunlarına katmıyorlar diye falan aglarlar bunlar. 9 yasında değil de eşek kadar bi adam olsaydı, muhtemelen hiç acımadan agzına sıcılacaktı cocugun:)

ayrıca istatistiğe katkım olsun diye soyliyim. anaokulunda, ortaokulda ve lisede olmak üzere 3 ögretmenime asık olmustum. hatta ortaokuldaki türkçe ögretmenimin tayini cıkıp gittiği için eşek kadar oldugum halde, zırıl zırıl aglamıstım derste. şimdi de taş gibi bi psikolojim var. bişey olmadı yani.

herneyse durumun gayet normal, olması gerektiği gibi, özel bi önlem alman, yeni bişeyler yapman falan gerekmiyor bence.
  • tcyx  (11.03.09 10:54:06) 
ogrencının ozel okulda okudugunu soylemıstınız yukarıda, yanlıs gormedıysem. boyle okullarda da rehber ogretmenler bulunuyor genellıkle. ustelık bılgılı ve ılgılı de oluyorlar. okulun boyle bır ımkanı varsa gıdıp ısım vermeden rehber ogretmenle bu konuyu gorusmenız en saglıklısı bence. bunun yanısıra tegv'de almıs oldugumuz egıtımler sırasında bızlere de bununla ılgılı bırkac onerıde bulunmuslardı; genel olarak ogrencılerınızle fızıksel temastan kacının, boyle ozel bır ılgı fark edersenız onu ne gormezden gelın ne de onunla ekstradan ılgılenın vs demıslerdı. kıskandırmak fılan bana hıc mantıklık gelmıyor. saglıklı bır yaklasım degıl. psıkolojı bolumu bır arkadasıma da sordum az once nacızane bıraz araya mesafe koysun, yanı mesela cocuk soru sorarsa cevap versın ama cok da uzerıne dusmesın, cocuk ters tepkı verse de yelkenlerı hemen suya ındırmesın dedı. yıne de en saglıklısı bır pedagogla gorusmek ya da bırkac pedagojı kıtabından bu konuyu ıncelemek olacaktır.


  • think martini  (11.03.09 11:29:02) 
thinks, tcyx, killer, çok teşekkürler.

bu duyuru aracılığı ile aynı espriyi zilyon kere mesajlayan yazarlara da toplu halde gülümsüyorum.
  • lovemyself  (11.03.09 13:06:31) 
normal devam et bence


  • armut  (01.09.10 06:57:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.