[]

Business analyst/İş analist' olabilmek ??

Ne gerekir, neler bilmek gerekir, nasıl olunur, ne yapılması gerekir?

var mı fikri olan?


 
hangi iş, firma, departman? bunlara bağlı olarak değişir.
iş analistleriyle çok mesaim oldu finans/it sektöründa ama daha bi boka yaradıklarını görmedim diğerlerini bilemem tabi.

  • b roy  (16.07.13 23:25:55) 
+1
aynı soru benim de aklımdaydı...ben yazılım alanında iş analistliğini araştırmıştım, endüstri mühendislerini, matematikçileri alıyorlar. ama tam olarak ne iş yapar hala bilmiyorum.

  • bir yudum  (17.07.13 00:05:05) 
Visio ve project manager yazilimlarini kullanabilmek cok ise yarar.

Bir ornek vereyim: Bir fabrikada bir uretim hatti var. Bu hatta calisan 4 farkli departman var. Urunler bu bolumlerin elemanlarinin elinden geciyor.

Fabrika yonetimi diyor ki, yahu biz buraya bu kadar para gomduk ama istedigimiz miktarda uretim yapamiyoruz. Burada aksayan bir seyler olmali. Is analistini ise aliyolar ve diyolar ki, abicim, bize bu uretim surecinin adim adim bi haritasini cikart. Is akis semasini cikart yani. Biz bu is akisindaki mantiksizliklari bulmak ve gidermek istiyoruz. Cunku bu uretim surecinin daha fazla urun vermesi lazim. Bi yerlerde bi seyler yanlis gidiyor. Bize o yanlislarin ne oldugunu bul.

Siz de oturuyor ve a'dan z'ye kadar butun surecin butun asamalarini tek tek inceliyosunuz.

Ustalarla, iscilerle, tedarikcilerle, o surece dahli olan her kim varsa, hepsiyle konusuyor ve surecin hangi basamaklardan olustugunu anlamaya calisiyorsunuz. Sorular, cevaplar, gozlemlerle...

Sonra is akis semasini cikarip kagit uzerinde bakiyorsunuz. Bu akista, mantiksiz olan, gereksiz olan neler var? Nerelerde darbogazlar var? Hangi noktalarin onunde yigilmalar var? Bu darbogazlari nasil asariz. O yigilma olan, gollenme olan noktalari nasil iyilestiririz. Yigilmalara nasil engel oluruz?

Bu dedigimi, bankaciliktan, hastaneye, fabrikadan, futbol takimina kadar her alana uygulayabilirsiniz. Surecin iyilestirilmesi, uretimin ve kalitenin arttirilmasi gibi dusunun.

Kafasi calisan herkesin yapabilecegi bir is ama, en cok endustri muhendislerinin alanina giriyor...
  • compadrito  (17.07.13 03:42:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.