[]

prag viyana budapeşte vize

bir seyahat planladim, turla degil, kendimiz bu 3 sehri gezecegiz.
bu 3 ülkede de vize schengen degil mi? cevabin da aslinda evet oldugunu biliyorum ama belki bilmedigim bir detay vs vardir, gidenler biliyordur diye soruyorum.
taze alinmis 2 yillik business schengen vizem var, vize Fransa'dan alindi. sorun olmaz degil mi?


 
vizde bir eksikliğin yoksa (süresi veya geçerliliğinin bitmesi, tek girişlik vize olması, vs) elini kolunu sallaya sallaya girersin kimsecikler de bir şey demez. ve evet hepsi şengen bölgesinde.


  • in vino veritas  (16.07.13 23:01:52 ~ 23:02:11) 
editledim duyuruyu, vizem Fransa'dan.. hala sorun yok degil mi? ..


  • honfleur  (16.07.13 23:04:18) 
yok. hala sengen bolgesi icinde


  • 65 derece  (16.07.13 23:07:06 ~ 23:07:16) 
fransaya daha önce giriş çıkış yaptıysan sorun olmaz. ama yapmadıysan orada biraz vize memurunun inisiyatifine kalıyorsun. çoğunlukla sıkıntı çıkarmıyorlarmış ama ne olur ne olmaz demeli tabii. iş vizesi olduğu için yırtabilirsin de.


  • in vino veritas  (16.07.13 23:07:27) 
Fransa'ya giris cikisim da var, o zaman hala sorun yok.
tesekkurler

  • honfleur  (16.07.13 23:11:21) 
vize kisminda sorun olmaz dediginiz gibiyse.


  • serabetan  (16.07.13 23:41:36) 
vize kısmında sorun olmaz. ama diğer arkadaş/lar vize alacaksa sakın çek cumhuriyeti'nden almasın vizeyi. o ülkenin anasını sikeyim erasmus öğrencisi olarak gidicem hibem bile var 2 aya vize vermiyorlar. sözlüğe yaz zaten görürsün.


  • ack3000  (17.07.13 00:34:54) 
erasmus vizesi için çok bekletiyor çek evet, ama turistik vizede durum o kadar vahim değil. tabii yine de bi ispanya değil :)


  • in vino veritas  (17.07.13 08:39:48) 
Arkadaşım öncelikle en çok gideceğin ülkeden vize alma zorunluluğu var ayrıca çek cumhuriyeti konsolosluğuna başvuru yapacaksan mutlaka otel ve uçak konfirmeleri istenmekte çek cumhuriyetinden başvuru yapacak san cekkonsoloslugu.gen.tr adresindeki bilgileri detaylıca okumanı öneririm.Macaristan vize başvurlarında booking otelleri ve thy uçak rezervasyonları kabul edilmekte ama en çok kalışın macaristanda olmak zorunda bunun için macaristankonsoloslugu.gen.tr buradan detaylı bilgi alabilirsin bana göre ise yapman gereken avusturya da kalış çok gösterecek şekilde avusturya konsolosluğundan başvuru yapman bu işini çok kolaylaştıracaktır.bunun içinde güncel ve datylı bilgilere buradan ulaşabilirsin avusturyakonsoloslugu.gen.tr yardımcı olabildeysem ne mutlu :)


  • ahmet27  (29.01.19 20:33:59) 
Vize başvurusu yaparken mutlaka büyükelçiliğin/konsolosluğun resmi web sitelerini ve aracı kurumun (IDATA, VFS) web sitelerini kontrol edin. En güncel bilgiyi resmi web siteleri verecektir. Konsolosluk web sitelerinin resmi olup olmadığını gov uzantısından anlayabilirsiniz.


  • taurina  (29.01.19 20:51:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.