[]

istanbul'da gezilecek yer

yine çok bayıcı bir soru ile karşınızdayım. istanbul'a ilk kez geliyorum. mağaradan yeni çıktım anlayacağınız. gezip görülecek yerleri , başlıca tavaf edilecek yerleri şöylecene bir yazar mısınız?

o kadar cahilim, lütfen ayasoyfa'yı yazarken bile (bunu da biliyordur yazmayayım) diye düşünmeyin yazın.

ha bi de specialleriniz varsa, özel güzel yerler yazın, baya bir turlayacağım anlayacağınız.

müze,cami,saray, sergi, sanat galerisi, arkeoloji, manzara, yakamoz, simge yerler vs olabilir.

öncelik sıralaması yaparsanız şukela olur, hepinize sevgi ve saygılarımla.

 
nereden başlayacağını bilemiyorsun sanırım. beyazıt başlangıç noktan olsun. kapalı çarşı'ya gir çık, 1-2 dolan sonra tramvay yolunu takip ederek sultanahmet - ayasofya ikilisini gör. meydanda takıl, topkapı sarayı'na girip gez. yerebatan sarnıcı da ilginç biraz. gülhane parkı'nı gör. ordan sirkeci'ye in. hacıbekir'den lokum alıp eminönü'nden karaköy'e geç. istiklal caddesi, beyoğlu falan derken enerjin tükenir zaten. ilk gün böyle olabilir.


  • zgrydn  (16.07.13 19:33:46 ~ 19:34:13) 
ilk gün dendiği gibi sultanahmet bölgesini gez dolaş. akşam gene o civarda takıl. ramazanda güzel olur o bölge. oruçlu olup olmaman mühim değil. farklı bir havası oluyor. ertesi gün taksim-galata bölgesini gezebilirsin. anadolu yakasına da bir uğramakta fayda var bence. kadıköy-moda tarafı da görülmeli bence.


  • telewizyon sehpasi  (16.07.13 19:39:56) 
boğaz turu yap ama ortaköy'den 1 saati 10 tl eminönünden 2 saati 10 tl. aklında olsun.


  • ykyt  (16.07.13 21:06:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.