[]

üds puanının kpss puanı hesabında kullanılması

arkadaşlar 1. sorum şu. eskiden böyle bir şey var mıydı? yani bu yds olayından önce üds de alınmış skorun yabancı dil ağırlığı olan kpss puanlarının hesaplanmasında kullanılması söz konusu muydu?

2. sorum şu. 2012 sonbahar üds sine girdik diyelim. sonraki yds ye girmeden kpss 2013 e girdik. şimdi deniyor ki yds ye girmeden kpss ye girdiyseniz ingilizce puanınız hesaplanmaz. şayet 1. sorumun oluru varsa burada hak kaybı olmuyor mu? ben sınava girmişim para yatırmışım sınavın sağladığı haklardan yararlanmak istiyorum. şayet 1. soruda bahsettiğim gibi bir hakkım varsa ben bu hakkımdan neden vazgeçip tekrar para yatırıp sınav stesi yaşayayım. neler yapılabilir bu hak kaybını gidermek için. kpss sonuçları ne zaman açıklanır puanlar hesaplanmazsa tercih dönemine kadar dava açıp puanları yeniden hesaplattırmak gibi imkan olabilir mi? teşekkürler iyi günler.


 
1--hayır eskiden öyle bişey yoktu. kpss'de inglizce sorular vardı inglizceli puanlar o sorulara göre hesaplanıyordu.
2--hiç bir türlü dava mava işe yaramaz ciğerim YDSye girmezsen inglizceli puanların hesaplanmayacak durum bu.

  • niye ama  (16.07.13 15:23:56) 
@niye ama hmm anladım. peki bu denklik olayı nedir. üds nin kpds denkliği olduğu söyleniyor. ingilizce ağırlıklı puan türlerinin hesabında yalnızca o sorular mı kullanılıyor, kpds ne işe yarıyor(gerçekten bilmediğimden soruyorum zır cahilim :))


  • isildur  (16.07.13 15:28:14) 
yani şimdi önceden de 1. soruda bahsettiğim gibi bi uygulama olmasına da gerek yok aslında hak kaybı olması için. sen yabancı dil puanının hesaplanması için neyi şart koşmuşsun; yds. peki bu yds üds yerine geçiyor mu; evet. o zaman önceden üds ye girmiş birinin yine hakkı olmalı. yani üds de yds yerine geçebilmeli. üds puanları 2 sene geçerli deniyor. üds nin yds nin yerine geçmemesi için akademik kariyerde üds yi kullandırmaman lazım o zaman. onlar kullanıyorsa yds ye tekrar girenin suçu ne.

netice itibarıyla ilk bahsettiğim niyetle girmiş olmasa bile hakkı bu adamın. sınav aynı sınav neticede. sınavın adı değişti birleşti diye yöntemi de değişmemiştir herhalde. böyle ciddi mesele için bu zamana kadar böyle bundan sonra öyle olmaz sanırım. buradan yetkililere sesleniyorum :)
  • isildur  (16.07.13 15:51:42 ~ 15:51:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.