[]

Askerlik süresi kısalır mı?

Selamlar,

sizce yakın dönemde askerlik sürelerinde bir kısalma olur mu?
2 yıllık tecilim var, bekleyip beklememe arasında kaldım, sırf askerlik yüzünden çok sağlam bir işi reddettim az önce.

Ne yapmak lazım, kısalır diye beklemek mi, yoksa bir an önce bitirip gelmek mi?


Bu arada kısa dönem gideceğim.

 
yakin zamanda kisalmaz.


  • she was my baby  (16.07.13 14:53:18) 
olmaz. çürük raporu alamıyorsan o 6 ayın başını yiyeceksin maalesef.


  • 9kuyruklukedi  (16.07.13 14:56:17 ~ 14:56:58) 
Geçenlerde gazetelerde böyle birşeyler yazıyordu, seçimler yaklaşıyor o yüzden gündeme getirdiler yine, aslı astarı var mıdır diye merak ettim.


  • baterist  (16.07.13 14:57:42) 
@wide, farklı farklı bölümler okudum ama finalde işletme bitirdim, bu yüzden 12 ay gideceğimi pek düşünmüyorum, doktor veya psikolog olsam 12 ay kesin derdim.

özetle kısalsa bile bürokratik işler olduğu için benim tecil buna yetmez gibi :)
  • baterist  (16.07.13 15:06:51) 
haber olarak yedek subayların askerlik süresinin 3 aya ineceğini okumuştum ancak bu olay profesyonel orduya geçildiğinde olacakmış ki bu da en az 4-5 sene demek.

yakın dönemde kısalmaz yani.
  • halitkin  (16.07.13 15:18:17) 
tecili bozdur git aga, neden?

çünkü gidiyorsun şubeye sıraydı yedek subaylık sınavıydı falan derken 2 hafta zaten asker sayılıyorsun 1 aylık izninden düşüyorlar gerçi ama neyse. sonra acemiliğe giriyorsun şansın varsa 1 ay yaparsın işine gelir. o da zaten geçiyor öyle böyle. kaldı mı 4.5 ay. oh kebap.

14 ay yaptım ama konunun bununla bi alakası yok :)
  • rhollor  (16.07.13 15:44:57) 
@rhollor sınav artık kalktı, mülakat filan varmış, görücez bakalım nasıl bişeymiş :)


  • baterist  (16.07.13 15:48:52) 
bedelliye indirim geliyodu.yaygınlaştırmaya çalışıcaklar.onun ekmeğini yemeden kısaltılmaz.

özet:kısalıcak ama sen göremezsin.
  • aşksız prens  (16.07.13 16:03:23) 
uzun dönemi 12, sonra 9 aya sonra da 6 aya indirmek diye bir haber çıktı ama kısa dönemi daha indirmezler, hatta kısa uzun birleşir 9 ay olur mal gibi 3 ay fazladan yaparsın. bi de yıllardır kısalacak falan seçim kampanyaları bunlar. öncelikle genelkurmay kabul etmiyor asker yetmez diye. (yetmesine yeter de işlerine gelmiyo) genelkurmaylık ikna edilecek de, kuvvet komutanlıklarında düzenlemeler yapılacak da, yasa tartışılacak düzenlenecek de, sonra başka kanunlar falan geçerken kamuoyu bununla bir kaç ay oyalanılacak da, oylanacak da. bugün çalışmaya başlasalar 2 sene sürer zaten.

edit: doktor yada psikolog olsan zaten kesin yedek subay yapıyorsun başka şansın yok. sike sike 12 ay ama mesleğini yapıyorsun, özellikle psikologsan karışanın edenin çok olmuyor. onun dışında meslekciler var inşaat müh. falan gibi mesleğiyle ilgili birlikte işini yapanlar. bir de okumuş diye subayın angarya işlerini yaptırdıkları yedek subaylar.
  • r_u_h  (16.07.13 18:26:01 ~ 18:27:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.