[]

Alkolün Etkisini Azaltan İçecek

1-2 yıl önce çıkmıştı böyle bişiler. Hala var mı? Varsa adı ne? İstanbul'da nerelerden bulunabilir?




 
Hayal meyal hatırlıyorum, içecek konusunda yardımcı olamayacağım ama...
Nerden duyduğumu hatırlamıyorum, "trafik çevirmesinde promilin az çıkmasını istiyorsan patates ye" şeklinde bir duyum almıştım vakti zamanında. Deney sonucu sadece promili düşürmediği, sarhoşluğun da gittiği ortaya çıktı. Zaman zaman uyguluyorum.

Ziyadesiyle içtikten sonra Kalınca bir dilim çiğ patatesi elma yer gibi kütür kütür yiyin, hesap gelene kadar ayılıyosunuz, o derece :)
  • inshroud  (10.03.09 16:14:34 ~ 16:14:55) 
o patatesler, soğanlar, sütler birer mit. hatta mitbastırsta denediler hepsini. en fazla promil oranı düşüren şeyin mentollu şeker olduğunu buldular. ama ben bi ilaç duymuştum. eczanelerde hatta. ayıklaştırıyomuş. bilen varsa soylesin.


  • emcedeltate  (10.03.09 16:22:38) 
bazı okul kantinlerinde satılıyordu ama ertesi gün hapı hesabı, içtiğiniz günün ertesinde akşamdan kalmamak için olanı var diye biliyorum.

ayrıca millet içki içerken çikolata yer daha çok sarhoş olayım diye siz tam tersini arıyorsunuz :)
  • Güzel Marmara  (10.03.09 16:24:17) 
Alkolun etkisini azaltan icecek diye bir sey yok.


  • wpi  (10.03.09 16:26:26) 
Ya amacım ekip çevirmesinden kurtulmak değil zaten. Akşamdan kalma sorununu biraz olsun giderebilmek. Tabi alternatifleri var, bol su içmek, alka seltzer vs vs
Ama böyle bir içecek vardı, hatta ben kendi gözlerimle bakkalda satıldığını görmüştüm 1-2 yıl önce.
www.motosiklet.net
Böyle birşey işte.
Bunun dışında outox diye de bir ürün var ama, bunun da sitesi kapanmış.
Nereden bulabileceğimi bilen biri yok mu yav?
  • punkertifo  (10.03.09 16:40:55 ~ 16:41:59) 
Zoberade'i hatirladim resmi gorunce. Ise yaramaz o, pek ugrasma aramaya.

Su icmek gercekten en iyi cozum. Illa degisik bir sey icmek istiyorsan Gatorade, Powerade veya benzeri bir sporcu icecegi ic. Zoberade'e inanma.
  • wpi  (10.03.09 16:46:54) 
alcaseltzer diye bir ilaç var bayerin yanlış hatırlamıyorsam eczanelerden alınabilir gece yatmadan bir adet suda içiyoruz bir de sabah..

bol su içmeyi de unutmamak lazım
  • lupelius  (10.03.09 16:55:59) 
vucuduna "alkol dehidrogenaz" ve "asetil koenzim-a" enzimlerini enjekte edersen olur sanirim ama tehlikeli sonuclari olabilir. O yuzden en iyi cozum icki aralarinda ve yatmadan once su icmek.


  • ermanen  (10.03.09 17:11:03) 
bulabilir misiniz bilmiyorum ama armut suyu aksamdan kalma durumunu ortadan kaldircaktir. bunun haricinde sarhosluk durumunuz sert ickilerle oluyorsa (raki , vodka , viski vb..) kapanisi dusuk alkollu ickilerle yapabilirsiniz...


  • kakoy  (10.03.09 17:40:08) 
Sevgili gençler, 27 senedir alkol kullanıyorum. Zamanında bende çok şeyler denedim ama hiç birinden fayda bulamadım. 7-8 yıl önce bir meyhanede yaşlı bir amcamızın rakı'dan bir yudum aldıktan sonra 1 tane aspirin içtiği dikkatimi çekti. Garsona sordum, bu amcalar 40 yıllık müşterileri imiş ve sürekli rakıdan önce aspirin alırlarmış. Bende denedim ve o gün bugündür akşamdan kalma, çok içip çarpılma gibi sorunlarım kalmadı. İstersen akşam 1 büyük rakı iç sabah pamuk gibi uyanıyorsun. Eğer mide probleminiz yoksa tavsiye ederim.


  • hasanikisalakosmandört  (10.03.09 18:28:12) 
patlamış mısır baya bir azaltıyor etkiyi.


  • alkolikfedai  (10.03.09 19:34:02) 
bahsettiğiniz ürünü bilmiyorum ama bol su içmek daha zinde kalkmanıza yardımcı olur. içkiyle beraber ya da içtikten sonra bol su tüketin.


  • cereal killer  (11.03.09 01:21:07) 
OYle bir sey var mi bilmiyorum da kafeinli icecekler ve bol su icin.


  • stavro  (12.10.18 22:25:37 ~ 22:26:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.