[]

iş ilanıyla ilgili soru işaretleri

www.yenibiris.com

arkadaşlar linkteki bulunan ilana eşim adına halkla ilişkiler elemanı olarak başvuru yapmıştık. yaklaşık 10 gün sonra dönüş yaptılar. görüşmeye gittik. 2 ay eğitim olduğunu söylediler. eğitim süresince saha elemanı olarak satış yapılacak. eğitimden sonra ofiste ik yöneticisi ve halkla ilişkiler elemanlığı... maaşı iyi denilebilecek düzeyde.

şimdi aklına takılan sorular şunlar:

adamlar adanaya yeni ofis açmışlar. mersine de bir yensini açacaklar. sizce eleman ihtiyacı olduğu için mi bu kadar çabuk ve fazla sıkboğaz etmeden işe aldılar. yoksa bir bit yeniği var mıdır?

2.si aynı yer ile bir bayan arkadaş daha görüşmüş hiç iş deneyimi olmamasına rağmen çalışması için çok ısrar etmişler. ısrarlara rağmen kabul etmemiş.

ilanda ismi geçen zirve grubu bilen var mıdır. görüşleriniz ben ve eşim için önemli.

şöyle de bir siteleri var: www.zirvegrup.org

 
ilanın her tarafında bayan yazıyor, sonunda ise "Fotoğrafsız CV'ler değerlendirilmeyecektir."

saha elemanı olarak 2 ay satış yapacak sonra öyle kalacak en iyi ihtimal.
  • theunforguven  (15.07.13 23:10:00) 
saha satış elemanı diye bilinen şey pazarlama yapmak. anladığım kadarıyla da işin içine pazarlama girince insanlar o işi yapmak istemiyor. bu yüzden firma eleman sıkıntısından dolayı artık kriter aramaktan vazgeçip sadece prezentabl görüntü olan herkese yalvarıyor.

ikinci kıllandığım kısım ise; 2 aylık eğitimden sonra vaad edilenlerin yerine getirilmemesi ihtimali. yani tamam ofise geçirebilirler halkla ilişkiler elemanı yapabilirler ama yine saha'da satış isteyebilirler.

son olarak; daha önce bende bilmeden bir saha satış elemanı işine gitmiştim. is arayan ben; "ben yapamam bu işi" derken işveren hanım; "niye yapamazsınız, yaparsınız bence" diyerek yalvarıyordu.
  • 1tam1ayran  (15.07.13 23:11:37) 
Bana çok uyduruk geldi web siteleri. Hakkımızda bölümünde kim oldukları, ne kadar süredir sektörde oldukları gibi bilgiler yer almıyor. Ekibimiz kısmında bi genel müdür adı ve fotoğrafı var yalnızca ama fotoğraftaki adamın yüzünde hayır yok pek. Bence çok çok iyi araştırın. Bunlar ya sahtekar ya da paravan şirket gibi bir şeydir bence. Hoş, ikisi de aynı kapıya çıkar.

Hakkımızda kısmında eğitim danışmanlığı yaptıkları yazıyor. Eğitim danışmanlığı yaptıklarına dair hiçbir işaret yok. Hiçbir kurumu referans göstermemişler. Danışmanlıkta referans gösterimi çok önemlidir. Çok çok iyi araştırın derim. Bu adamların hakikaten dürüst, işinde gücünde adamlar olduğuna emin olana kadar da eşiniz hiçbir belgede adını ve imzasını kullanmasın satış yaparken. Satış sözleşmesine şirket kaşesini bassın ve yetkili birine imzalatsın. Genelde satış sorumlusuna imzalayabilirsin satış sözleşmesini falan derler, kanmasın.

Bana güven telkin etmediler. Hatta çok zor durumda değilseniz, bir an önce çalışmaya başlaması gerekmiyorsa, burayı pas geçip, yeni işlere bakın derim.
  • istinyede bekle  (16.07.13 00:28:15) 
Adamlar '' saha satış elemanı '' arıyorlar ama kimse bu işi yapmak istemediği için kılıf uydurmuşlar 2 ay sonrasında halkla ilişkilere geçiricez diye. Saha satışı en pis iştir bizzat yaptım kaç sene evvel kısa sürede istifamı verdim. Büyük ihtimalle saha satışı 2 aylık görevden sonra ya şuan halkla ilişkiler pozisyonu dolu pozisyon boşaldığında geçiricez sizi diyeceklerdir, ya sahada elemana ihtiyaç var sen kal burda diyeceklerdir yada satışlarınızdan insan ilişkilerde çok yeterli olmadığınızı anladık bir süre daha saha satışı yaparak bu yeteneği kazanın diyeceklerdir. Kısacası uzak durun bence.


  • blacKk  (16.07.13 00:43:33) 
"Yaz dönemi için Satış-Pazarlama kısmına BAYAN STAJYERLER alınacaktır."

demişler ilanda. yaz dönemi için dediklerine göre, sezonluk çalıştırıp gönderecekler bence, muhtemelen de maaş vermeden gönderecekler. Zerre kadar bile iyi bir his oluşturmadılar içimde. Hem kocaman "ofis içinde" yazıyorlar hem de saha satış elemanı diyorlar. Güvenmeyin bunlara. Uzak kalmanızda fayda var.
  • istinyede bekle  (16.07.13 00:44:14 ~ 00:46:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.