[]

Mevlana Türk değil, Hintli idi....

Aşağıdaki cümlenin doğruluk payı nedir sizce?

" Mevlana Türk değil bildiğiniz gibi....Hindistan asıllıydı (bildiğin hint fakiri) köyü afganistan sınırına yakın bir köydeydi, Konya'ya gelmeden önce yahudi mi yoksa budist mi olduğunu Allah bilir... "


 
olabilir, olabilir de gereksiz cok fazla.

simdi oturup arastirsak queen elizabeth ten tutunda, mark zuckerberg e hepsinin türklerle bi alakasini buluruz aile agacinda. keza mevlanada da.

soy sop önemli degil, önemli olan insanlarin calismasi.
  • serabetan  (15.07.13 22:23:34 ~ 22:23:57) 
zındıkların işidir , yalandır , mevlananın eserlerine bakarsanız anlarsınız
mevlanayı tanımak diye bir bölüm konulsa ünviersitelerde 5 -10 yılda bitiremeyiz
dediğim gibi zındıkların şerrrefsizliği olabilir ,
şöyle bir örnek vereyim = sıhhatler olsun cümlesini çevirdiler saatler olsun
hadisleri de bizden fazla ezberleyip 1 kelime de olsa değiştirmeye çalışıyorlar 12 senedir(daha eski de olabilir)
mesela cemil meriçin bir sözü de var bu gerçeği çarpıtanlar için '' haçlıların en büyük zaferi bizim tarih kitaplarımızı onların yazmış olmasıdır'' yani biraz anlamışsındır uamrım :)
kolay gelsin, sana bir sözümüz daha var '' müslüman uyanıktır '' buna göre yaşa
  • opeth  (15.07.13 22:28:36 ~ 22:29:28) 
opeth malini dinleme, mevlana iran asilliydi. adam eserlerini hep farsca yazmis. anadilin farsca olmadan oyle eserler vermezsin. adam hintli degildi.


  • charlotte blanc  (15.07.13 22:33:38) 
hintli değil dedim hıyarlar :)


  • opeth  (15.07.13 23:07:08) 
Mevlana yi biraz anlayabilmis bir insan bunlari onemsemez hele insanlara bu sebeple hakaret hic etmez mevlana bir insandi bu yetmeli


  • sirena  (16.07.13 00:00:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.