[]

sbs tercihlerinden anlayan bakabilir mi?

kardeşim bu sene sbs sınavına girdi.. 1 milyon 127 bin kişiden;

genel başarı sırası
20027

genel başarı yüzdelik
%1.91

il başarı sırası
142

il başarı yüzdelik
%1,85

şeklinde 459,823 puan yapmış durumda..

----

TERCİH LİSTESİ
1) zonguldak fen lisesi ( kontenjan 120 ) ( taban puanı 474,233 ) ( yüzdelik dilimi 2,07 )

2) zonguldak anadolu öğretmen lisesi ( kontenjan 102 ) ( taban puanı 463,151 ) ( yüzdelik dilimi 3,77 )

3) zonguldak atatürk anadolu lisesi ( kontenjan 204 ) ( taban puanı 440,676 ) ( yüzdelik dilimi 7,99 )

4) mehmet çelikel lisesi ( kontenjan 170 ) ( taban puanı 418,575 ) ( yüzdelik dilimi 13,06 )

----

bu tercihlerdeki 4 lise zonguldak'ın en iyi liseleri. final dershanesine gidiyor ve yukarıdaki tercihi yaptırmışlar. ileride "tıp" okumak istiyor.

şimdi sorular;
459,823 puan yapmış durumda

- ilde 142. olduğuna göre zonguldak fen lisesi veya zonguldak imkb anadolu öğretmen lisesine gider mi?

- yüzdelik dilimlere göre fen lisesine girmesi yüksek ihtimal olduğunu söylemişler. ee puanı tutmuyor çocuğun?

- geçen sene bu okulların en düşük puanlı hangi öğrenciyi aldığını bakabileceğimiz site / portal var mı? gidip okullardan mı öğrenilecek? bir yardımcı olun...

- "EN ÖNEMLİ SORU" dershane doğru tercih mi yaptırmış? ben bir b*k anlamadım bu işten. puanı tutmuyor ama ilk sıraya fen lisesi yazdırılıyor. ilde en başarılı 142. kişi olduğuna göre fen lisesi, öğretmen lisesi kontenjan toplamı 222 ediyor. puan önemli değil mi? olayı ne bu işin...

HEPSİNİ OKUYUN LÜTFEN... TENK YUU!

 
dostum sınavdan alınan puan sınavda kaç doğru yaptığı ile alakalı. bazı sene sınav zor olur herkes biraz az soru yapar. öyle olunca puanın az olsa da sıralamada üstün olursun. önemli olan yüzdelik dilimdir sıradır.

bence fen lisesine zorla da olsa girer.

dershane yapılabilecek en mantıklı şeyi yapmış bence.

ama ben olsam başka şehirdeki fen liselerini düşünürdüm.
  • mustafa34  (15.07.13 17:11:35 ~ 17:11:47) 
bu sene sınav hesaplamalarında bazı değişiklikler olduğu için geçen seneki puanlara göre daha düşük puanlar geldiği söyleniyor öğrencilere. tercihleri yaparken sıra ve yüzdelik dilime göre tercih yapılması daha sağlıklı olur deniyordu. şahsi kanaatim ilk 2 tercihten birisi olur.
dershaneye güvenmiyorsanız başka bi dershaneye daha gidin onlar da yardımcı olurlar tahminimce, karşılaştırma yapmış olursunuz ama farklı bi şey olacağını sanmam. zaten en yüksek puanlı okuldan düşük puanlıya doğru bir tercih yapılacağı için başka alternatifiniz yok ki.(eğer ilinizdeki en yüksek puanlı okullar bunlarsa)
ayrıca, diyelim ki ilk tercihine galatasaray lisesi yazdırdılar, gelmeyeceği kesin. ama bunun size ne gibi bir zararı olabilir ki, 1. tercih olmazsa 2. tercih, 2. olmazsa 3. tercih gelir. ( misal 3. tercihi olan bir okulu kazandığında, 2. tercihin yedeklerinde de bulunabiliyor sanırım aynı anda) o yüzden bu tercihler bence olmuş.
içinize sinmiyorsa çocuğun okuluyla da konuşun onların görevi zaten yardım etmek.
kolay gelsin.. başarılar..
  • aksiyom  (15.07.13 17:55:38) 
fen lisesi takıntı haline geldi. ne yapmak istediğini iyi biliyor. o yüzden ısrarla kendi adıma araştırıyorum bende yardımcı olmak için. ileride tıp okumak istiyor ve üzülmesini istemiyorum. kız çocuğu birde en önemli zamanlar şimdi onun için...

yani ikinizin dediklerini de dikkate alırsak dershanenin dediği gibi yüzdelik dilimler de önemli. 2,07 ve 3,77'nin altında kaldığına göre bekleyip göreceğiz. inşallah istediği gibi olur.. teşekkürler cevaplarınız için..
  • synche  (15.07.13 18:02:14 ~ 18:07:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.