[]

Yeme Icme Sektoru

trend bi semtte (asmalimescit, bebek..) musteri kitlesi oturmus, doluluk orani iyi bir restaurant (bebek kitchenette veya midpoint mesela) ayda net ne kadar kar yapar? yani isletmecisinin cebine ne kadar para girer? bir de boyle bir restaurant acilacaksa kac ayda veya yilda breakeven noktasina gelir? kurulus maliyeti falan nedir yani?




 
aylık en az 20-30 milyar kar etmeyen bir yeri açmazlar o kadar masraf yapıp. elimde izmirde birkaç mekanın gelir gideri ile ilgili evraklar var. birisi 15-20 kar ediyor. diğerleri de 20 nin üzerinde. bu kadar kar ile ne yapıyor derlerseniz. arada bir yüzlerce milyar verip mekanı yeniliyorlar. bazı kopnularda nanılmaz rüşvet veriliyor (sigara içilmesine izin, içki ruhsatı, gece geç saatlere kadar açık kalma, gürültü kirliliği vs). bir de buraların ruhsatı bazı kişilerin 2 dudağı arasında. her an ruhsat iptal edilebilir bir durumdalar. o yüzden insan ilişkileri, siyasi tanıdıklar, rüşvet olmazsa olmazı.


  • ground  (15.07.13 12:42:37) 
forum istanbul dilek pastanesi aylık 150 bin tl cirosu varmış, masraflar da düşünce aylık 50-60 bin tl para kalıyormuş.


  • bavyerali  (15.07.13 15:11:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.