[]

Hem Monk hem Galip Derviş izleyen?

Hic Monk izlemedim ama Galip Derviş'in delisi oldum arkadas. Farkindayim, engin gunaydin farki var da, dizi cok hosuma gitti. Yanliz bitti mi tatile mi girdi bilen var mi? Pek tutulmadi saniyorum? Monk da bu derece guzel ve komik ve eglenceli mi? Oyleyse onu da izleyeyim diyorum. Tesekkurler simdiden.




 
Galip Derviş, Monk'un kalitesinden birkaç gömlek düşüktür. Bunu kötüleme amaçlı değil, her uyarlama kaynağı kadar kaliteli olmaz diye söylüyorum. Zaten bu yargıyı kıran tek yapım da The Office'dir, zira bu dizi özgün The Office'den (İngiltere) kat be kat daha iyidir.


  • cok sey hakkinda az sey bilen adam  (15.07.13 02:21:35) 
Galip Derviş'in ilk iki bölümünü izledim. Bence Monk daha güzel. İzle.


  • bonzo  (15.07.13 02:21:40) 
galip dervis izliyorum her hafta ve bayiliyorum. monk izledim ama hic sevmedim. tv8 diye bi kanal vardi ben abddeyken ordan izliyordum kanalin goruntu kalitesi cok kotuydu belki ondan belki de cidden beni pek sarmadigindan hicbi bolumunu sonuna kadar izleyemedim. ama galip dervisi elli kere izlerim herhalde. dizi tatile girdi eylulde geri gelir. ayrica cok tuttu. herkes izliyor hem de gecenin bi yarisinda yayinlanmasina ragmen. onun onunde de intikam isimli angut mu angut bi dizi yayinlaniyor bi de. peh.


  • gec  (15.07.13 05:03:14) 
senaryolar bile birebir oldugu için monk tabii daha düzgün
bir çok olay amerikaya göre çünkü

sabah radyo djlerinin acaip sesler çıkartması, senatörlük seçimleri gibi şeyleri
burada belediye başkanı, vali falan diye çeviriyorlar, havada kalıyor tabii hafif.
  • cruseo  (15.07.13 09:23:52) 
galip dervişin kendine göre bir havası var. engin günaydın olmasa olmazdı. orjinali daha iyi olsa da dervişe kötü demek haksızlık olur. galiba daha çekilmeyecekmiş. engin günaydın, dizilerde oynamam daha demiş. gazetede yazmıştı. devam etse keşke...


  • sutlu nescafe  (15.07.13 10:00:34) 
İkisini de ayrı ayrı değerlendirmek gerekiyor bence. Ben ilk önce Galip Derviş'i izleyenlerdenim, dolayısıyla Galip Derviş daha çok hoşuma gidiyor ama tabii bunda Engin Günaydın ve Algı Eke'yi sevmemin de etkisi var. Daha sonra merak edip Monk'u izledim, o da bana güzel geldi. Tabii Galip Derviş senaryosu uyarlama olduğu için, çok fazla mantık veya çevirme hatası da oluyor. Bölüm başına en az iki mantık hatası düşüyor neredeyse. Bir de tabii bizim insanlarda önyargı var ve uyarlamanın ne demek olduğunu hala daha anlayamayıp "Çakma yaa" filan diyen çok.
Dizi bitmedi, yeni sezonda devam edecek. Aslında yazın devam edeceği söylenmişti başta, ama sonra kanal vazgeçti diye biliyorum. Engin Günaydın "Galip Derviş'ten sonra bir daha dizide oynamam" demişti, o da dizilerin süreleriyle alakalı diye biliyorum. Bu arada Galip Derviş'in süresi de ortalama 55 dakika, sadece ilk bölüm 90 dakikaydı. Bu da bir avantaj bence. Reytingleri de kötü gitmiyor, hatta sezon finali reytinglerde birinciydi diye biliyorum. Ama yeni sezonda nasıl olur bilmiyorum, Perşembe günü diziler açısından çekişmeli bir gün ve Derviş'in saati de biraz sakat. Yani benim şu an en sevdiğim yerli dizi ama ben okul zamanı yayınlandığında Cuma günleri öğleden sonra izleyebiliyordum. Ama reytinglerde sekizinciliğin altına pek düşmüyordu sanki.

  • tziras dream  (17.07.13 15:34:53) 
monk bence daha güzel.
ama monk'un yardımcısı çok çirkin amk, algı eke sayesinde galip derviş'in de üstün yanları oluşuveriyor :)

  • kamera motor  (17.07.13 15:54:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.