[]

kimya mühendisliği

çevremde bu bölümü bitiren 2 insan var. ikisi de epey iyi kazanıyor. ama özellikle internette okuduğum yorumlar ve danıştığım insanlar ciddi iş sıkıntısının olduğunu ve bu mesleğin artık bittiğini söylüyor.

sizce de öldü mü? talep dengesi bozuldu mu? boş sıkma değil sektör içinden gerçekçi cevap gelirse süper olur. teşekkürler.


 
ne okursan oku, hiç bi meslek bitmiş sayılmaz. ama kimya mühendisliği de okursan hatta ne okursan oku artık yüksek lisans şart gibi. devir değişiyor (yükselmek , rekabet, kendini geliştirmek vs)

o yüzden bi işte başarılı olmak için, önce severek okumalı, severek işini yapmalısın ve zaten para gelir sonra.

örneğin, kimya mühendisliği okursun, pazarlama yüksek lisansı yaparsın, o ara bi ilaç şirketine girersin, pazarlama departmanında çalışırsın.

değişir yani bu;

ama kıssadan hisse, okuduğun okul/şehir/iş olanakları imkanını iyi seç. bunun stajı var gibi. örneğin, sanayi bölgesinde kimya mühendsiliği okursan daha rahat edersin.
  • raki masasinin degismez adami  (14.07.13 22:11:44) 
Ölü meslek. Talep fazlası arz var. Uzak durulmalı.

Kimya mühendisiyim.
  • devilred  (15.07.13 00:44:53) 
türkiye gibi kimya ve ilaç endüstrisinin düzgün oluşmadığı ülkelerde maalesef kan kaybeden meslektir. ilaç firmalarının üretiminde-otomasyonunda-satışında-kalite kontrolünde çalışabilirsin ama çok mezun var topu topu 10 ilaç firması var. arge yok zaten. ayrıca 10 yıldır arge mühendisi olarak çalışan kimya mühendisine 1400 tl maaş teklif etmiş bir kimya firması.


  • gates  (15.07.13 00:58:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.