[]

nasıl gelişir bu ingilizce ?

Tavsiye, method , yasanmisliklarinizla birlikte anlatin nasıl gelisir bu english dili ?




 
altyazılı film-dizi seyret. yabancı arkadaşları edin, onlarla konuş bol bol. konuşurken de onlara söyle eğer hata yaparsan düzeltsinler.


  • innerbliss  (14.07.13 14:12:03) 
Hangi seviyedesiniz? Şu an neler biliyorsunuz?


  • quanche  (14.07.13 14:12:18) 
Anadolu lisesi mezunuyum grammer seviyem iyi derecede ama pratik konusunda cesaretim yok korkuyorum konuşmaya ya yanlis cumle kurarsam diye .. bi an türkçe bile konusamayacak gibi oluyorum birak ingilizceyi :)


  • olsun  (14.07.13 14:15:26) 
couchsurfing'ten birileriyle buluş.
yabancılarla yabancı dil konuşmadan daha doğrusu konuşmadan öğrenemezsin.

  • jimjim  (14.07.13 14:15:40) 
Benimki sırf rpg oyunları ve dizilerden gelişti. Olmaz diyenlere inanma sen. Dizilerden gelişmeyecek de lisedeki dil eğitiminden mi gelişecek ya?


  • adoramer3ku  (14.07.13 14:25:10) 
sorun konuşamamaksa yazışmayı dene. ah aklıma icq zamanları geldi, harıl harıl yabancı insanlar arardım ingilizce konuşmak için şimdi şartlar o kadar zor değil her yerden her şekilde iletişim kurabiliyorsun insanlarla. yazışmak konuşmaya göre daha kolaydır. söyleyeceklerini net bir şekilde (sözlük bile kullanabilerek) ifade edebilirsin böylece. zamanla konuşmanın da o kadar zor olmadığını görmeye başlayacaksın zaten, korkularıni heyecanın azalacak.

tabi sadece yazışmakla kalma, ingilizce hikayeler, kitaplar okumaya çalış. şu andaki seviyenin altındaki bir seviyeden başla ki yapabildiğini gördükçe şevk gelsin, heveslen. daha sonra zorlaştırırsın.

ben bununla da kalmamıştım, misal, sevdiğin tüm yabancı şarkıların en başta sözlerini anlamaya çalışıp sonrasında internetten sözlerini bulup şarkıyı dinlerken aynı anda sözleri okuyarak telaffuzlarını öğrenmeye çalışabilirsin, bir şarkının 3-4 dakikayı geçmeyeceği göz önünde bulundurulursa, her ne kadar bir filmde öğrenebileceğin kelime sayısıyla kıyaslanamasa da, zaman bakımından sana sıkıcı gelmeyeceği için daha kolay kapacaksın bazı şeyleri. melodisi olduğu için aklında tutman da daha kolay olacaktır muhtemelen. film-dizi izlemenin etkisi de tabii ki büyük. tabi biraz fazla vakit ayırman gerekecek ama değer galiba? hiç kursa gitmeden sağlam anadolu lisesi temeliyle advanced olabilmek için biraz çaba sarf etmek gerekiyor :)
  • in vino veritas  (14.07.13 14:40:01 ~ 14:40:53) 
(bkz: ingilizce kelime ezberleme yolları/@compadrito)

yazisini okur, anlar ve uygularsaniz, Ingilizcenizi cok ilerletirsiniz.
  • compadrito  (14.07.13 17:04:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.