[]

ttnet adil kullanım kotası sorununu aşma ( mtu ayarı )

modemlerde mtu ayarı diye bir bölüm varmış. adil kullanım kısıtlamasını kaldırıyormuş bu ayar. benim modemde bu değer varsayılan olarak "1500" ve en düşük "1000" olarak ayarlanıyor. 100 kb hız artışı yaşadım onun dışında bir etkisi olmadı. ama arkadaşım adil kullanım sorununu an itibariyle aşmış durumda. modemden anlayan ve bu ayardan haberdar biri yardımcı olabilir mi?

benim modem ( datron RTA230 )
arkadaşın modem ( zyxel P-660HW-T1 v2 )

yoksa yalan dolan mı?

 
hocam mtu değerlerini değiştirip akk aşma, kısa süreli akk aşma oluyo, bu mtu bilgileri ttnet'e bikaç saat gecikmeli olarak ulaşırmış, ttnet de senin, kendi mtu değerlerinle oynayıp akk'yi aştığını görünce tekrar senin akk limitini aktive edermiş. Bi yerden böyle duymuştum. Yani bunlar geçici çözümler.


  • aglamakli oldum  (14.07.13 04:25:04) 
şehir efsanesi gibi geldi bana. yani desek ki kota sayacı paketleri sayıp varsayılan bir mtu boyutuyla çarpıyor, o zaman mtu küçültülünce daha kısa sürede akk dolardı, ki benim bildiğim kadarıyla sayım 2.seviyede yapılıyor, dolayısıyla byte cinsinden sayım oluyor paket cinsinden deel.


  • gochebe  (14.07.13 04:33:07) 
şunu da eklemek lazım. akk sayımı her yerde müthiş uygulanan bir sistem değil. hele ki ilk zamanlarında hiç değildi. tahminimce çok yoğun olan bölgelerde sayım yapılıyordur, kimi bölgelerde ise hiç sayım yapılmıyordur.


  • gochebe  (14.07.13 04:34:09) 
alakası yok uğraşmayın bunlarla. sizin kullanıcı adınızla hatta devrenizle yaptığınız bütün iletişimin üzerinden geçtiği routerlarda bir yazılım ayarıdır akk dediğiniz husus. bunu tüm türkiye'ye yaymak çok kolay bir olay. eğer ayarlarda bir sorun olmazsa da aşmanızın yolu yok (tanıdık varsa içeride olabilir bak). bir ara her santralde ayrı ayarlanıyordu sonra online sisteme geçtiler vs sürekli güncelliyorlar en son ne olup bitiyor bilemiyorum.


  • ozdek  (14.07.13 09:28:23) 
ya çok değil 1 sene önce ay sonunu rahat görüyordum. artık nasıl bir ayar verildiyse hatlara ayın 10. günü akk başlıyor. kafayı yemek üzereyim artık. şu bağlantı hızları 256 olan günlere geri mi dönsek nedir çok güzeldi sanki. cevaplarınız için teşekkürler...


  • synche  (14.07.13 10:24:00) 
seedbox kullanılan, seedi bol torrentlerde işe yarıyor mtu'yu değiştirmek. dns ayarı ile birlikte mss ve mtu değerini değiştirince son hızda indirme yapamasam da hatırı sayılır bir yükselme oluyor indirme hızında. sizde mtu ayarının en düşük değeri olarak 1000 ayarlandığı için işe yaramıyor olabilir. paylaşım sitelerinden premium hesap ile yapılan indirmelerde daha sorunsuz kullanılabilir bu yöntem ama onda da bazı siteler ip'yi banlayabiliyor. uploaded.net yapıyor bunu mesela, ip ban atmayan debrid siteleri varsa onlara bakılabilir. bir de bazen farklı değerler denemek gerekiyor ama sonuç olarak işe yarıyor mtu değiştirmek.


  • o zamanlar tehlikeyim  (24.02.14 16:29:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.