[]

Aşırı gerilim yüklüyüm.

Herhangi bir konu hakkında konuşurken suçlanmayı kaldıramıyorum.

Benzeri diyaloglarda bir tek ben mi suçlanıyorum bilemiyorum?

Ya da bana suçlama yönelten kişiler hadsizlik mi yapıyorlar onu da bilemiyorum?

Sorun bende mi? Susmalı mıyım?

Bana bu suçlamaları yükletenlere karşı öfke dolu oluyorum. Hani o kadar kendinden emin ve şuursuzca konuşuyorlar ki delirmemek elde değil.

En azından sizin de başınıza geliyor mu? Yazın bir şeyler..

 
suçlama dediğin nedir? yani direkt suçlama mı yapılıyor bazı konularda yoksa tartışma içerisinde suçlandığını mı hissediyorsun? eğer edepli blr biçimde karşıt görüş bildirilmesini suçlama olarak algılıyorsan abartıyorsundur, dinlemeyi öğrenmen lazım. eğer karşındakiler kendi görüşlerini, adeta seninkileri çürütme hedefli açıklıyorlarsa, dinlemeyi öğretmen lazım.

gece gece ne kafası yaşıyorsam artık.
  • knight of cydonia  (14.07.13 03:18:23) 
Bir arkadaşım bir konu açtı. Aslında açtığı konunun kapsamını kendinin de bildiğini düşünmüyorum belirli sınırları olan bir şey değildi. Kendini de net ifade edemedi. Onun noktasından hareketle kendimi düşünceden düşünceye atlarken buldum fakat konuyu hiçbir anında çıkış noktasını unutmadan ve saptırmadan ilerledim. Lakin arkadaşımın da konusunun net olmayışı beni "e şimdi bu konuyu nereye bağlayacağız" demeye itti. Bunu deyince üçüncü bir hanzo arkadaşımı kastederek "evet onun başlattığı konunun sen ne saçma yerlere götürdün" dedi. yani çıldırmamak elde değil. Yarım saat konuşmadan zerre bir şey anlamamış ve beni ne ile suçluyor. Bu nedir?


  • juvee  (14.07.13 03:28:26 ~ 03:29:09) 
yazdıklarını okuyunca olayın ciddiyetini kavrayamadım maalesef, umursanmayıp geçilecek bir şey gibi geldi. sanırım yapman gereken şey de bu, bazen takmamak gerekiyor. öyle insanlar oluyor ki kendini paralasan ifade etmek için düşüncelerini, paraladığınla kalıyorsun.


  • knight of cydonia  (14.07.13 03:33:26) 
Belki de "normalde" ciddiye alınmaması gereken bir durum. Lakin o kadar ciddiye almışım ki o andan sonra aklım tamamen o anı düşünmek, değerlendirmekle meşgul oldu ve şimdi de gelip buraya bu konuyu açıp hakkında konuşmak istedim. Evet kafaya taktım işte sorun ne arkadaş?


  • juvee  (14.07.13 03:39:26) 
sorun başkalarını gerizekalı buluyor olman. buna sinirleniyorsun. seninle aynı dilden konuşmuyorlar ya da. sen konulara odaklanırken onlar laf olsun torba dolsun diye eğlencesine konuşuyor olabilirler. kendin gibi her şeyi fazla ciddiye alıp derinlemesine ele alanlarla takılsan geçer belki. eminim o dediğin arkadaşların bahsettiğin muhabbeti hatırlamıyorlardır bile.


  • superapple  (14.07.13 03:53:25) 
muhtemelen karşılıklı birbirinizin dediklerini anlamıyorsunuz, dinlemiyorsunuz tam olarak. Verdiğin örneklerden ben onu çıkardım. Kim daha suçlu/suçsuz bilemiyorum elbe birebir şahit olmadığım için.
Yani "anlaşamıyorsunuz" bir de galiba. Frekanslar uyuşmuyor.

  • dafaiss  (14.07.13 04:22:30) 
burda kimse bilmiyor simdi sen mi haklisin, digeri mi, yani sonucta gercekten cok sacma bi yere gitmis olabilir, belki o sacmalamistir. belki o, belki sen intellectual olarak bahsettigin sey hakkinda yorum yapamayacak kapasitede olabilirsin.

simdi söyle bakmak en iyisi bence her zaman, eger tartisma yaptigin kisi gercekten bunu anlayamayacak kapasitede ise ya da en ufak bir seyde bile dogmatik ise kesinlikle tartismaya baslama bile, cünkü adamin kafasinda sabitler var, bunu cözebilirsin belki uzun zamanda aa ugrasma, degmiyo.

tartisma karsindaki kisinin anlayabildigi boyuttadir her zaman, örneklersek sen al dünyanin en iyi bilimadamini oturt 5 yasindaki coccugun karsisina o adamin bilgisi 5. yasinda cocugun anlayabilecegi kapasitedir iste. senin cok iyi bilmen, iyi tartisman sonucu degistirmez, karsindaki anlamiyor ise anlamsiz her bilgi:)
  • serabetan  (14.07.13 12:37:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.