[]

20'lik diş

pek saygıdeğer diş hekimleri, diş etimdeki bir problem sebebiyle ilgili doktora gittim, doktor problemi hallettikten sonra 20'lik dişini de çekelim, ileride ön dişlerini çürütebilir dedi. herhangi bir ağrı vs yok. aslında gerçekten gerekli mi yoksa özel hastahane diye faturayı arttırmak için extra bir şey mi? çok canım yanar diye korkuyorum açıkçası. görmeden ne kadar sağlıklı bir cevap verilir bilmiyorum ama teşekkürler




 
yirmilikler illa cekilecek diye bir kural yok. eger cenende yeterli yer varsa yirmilikler kalabilir. eger cene kemigin yeterince buyuk degilse yirmilik disler diger dislere baski yapar ve yapilarini bozabilir. disler birbirine iyice yapistigi icin de aralarini temizlemek daha da zorlasir ve disler curur. annem dis hekimi. cekmedigi 20lik disler var.


  • crucio  (13.07.13 22:41:24) 
ben sağ üst 20liği çektirdim bir kaç ay önce, çok ağrıyordu çürümüştü. ben de senin gibi tırstığım için 8 ay erteledim... iğne yapıldıktan sonra uyuşması için 5 10 dakika bekletiliyorsun onun dışında tüm işlemin ne kadar sürdüğünü söyleyim sana, iğnenin girip çıkması ve doktorun elindeki çubukla dişi çıkarması toplasan 15 saniye sürmemiştir. ağrı sızı hiç bir problem, çekim sonrası bir şişlik vesaire hiç bir sorun yaşamadım.


  • Yigitabi  (13.07.13 22:50:10) 
@crucio tam sizin dediğiniz yer olmama olayını söyledi doktor. çektireceğiz bakalım.
@yigitabi uyuşturduktan sonra sıkıntı olmuyor da 1 gün iptal oluyorsun yemek konusunda o kötü

  • gercekten mukemmel bir insan  (13.07.13 23:07:30) 
@gmbi ertesi gün iptal olmadım açıkçası, pipetle çorba falan da içmedim, çektirmediğim tarafla katı yemek yedim, biraz dikkat ettim ama istedigim her şeyi yedim ayrıca 48 saat sonra bira içtim


  • Yigitabi  (13.07.13 23:18:23) 
diş damak içindeyse çekmesi de zor. ama normal diş gibi çıktıysa kolay. yanındaki dişe temas edip baskı uygulamıyorsa sorun yok. ama ilerde apse falan yaparlarda hemen çekemiyorlar, önce antibiyotikle apsenin alınmasını bekliyorlar ardından diş çekiliyor, iş zorlaşıyor.


  • sttc  (13.07.13 23:37:31) 
korkmayın. ameliyatsa daha kolay. ben biraz pimpirikli olduğumdan gülmemek için evden çıkmamıştım; ama yemek konusunda sıkıntı yaşamadım. sert yemek de etkileyebilir ama, yine de dikkat etmekte fayda var.

benim de ağrım olmayan yirmilik dişim çekildi, yana doğru çıkıyodu. ilerlese damağıma zarar verecekti. ekstra bi şey bile olsa ilerde illaki sorun çıkarıcak o dişler. çektirin rahatlayın.

ameliyatlar en kolayı. dikişsiz çekilen dişimde kıvranmıştım. ağrı kesiciler sayesinde ağrım bile olmamıştı
  • gupon  (14.07.13 00:45:23) 
sakın. Düz çıktıysa elletmeyin büyük ihtimal para için çekecekler. Evet 20likler kolay çürüyor ama dolduruyorlar sonra. Çektirtmeyin sakın. Çürürse de doldurtturursun.


  • orhan tv  (14.07.13 02:14:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.