[]

beyaz çikolatalı brownie falan

şimdi ben brownie yapacağım, içine de beyaz çikolata koymak istiyorum ancak çikolata parça parça dursun, erimesin de istiyorum. malum, beyaz çikolata dediğimiz şeyi elimize bile alsak anında kendini bırakıveriyor pamuk prenses gibi, o brownienin içinde değil erimek, yanar mahvolur büyük ihtimalle. beyaz damla çikolata baktım da bugün, o da yok civarda. o zaman soruya gelelimç

1- pazartesi günü sabah erkenden sipariş verdiğimde, gün içinde bana beyaz damla çlkolata getirebilecek olan site/firma/pastane?

2- o olmadı diyelim, bu damla çikolatalar çok yağlı olduğu için erimiyormuş sanırım. beyaz çikolatayı eritip yağ falan katsam içine, sonra dondursam aynı işlevi görür mü, görürse eğer tam olarak ne yapmalıyım? (gülmeyin tamam)

maharetli duyurucuların ellerine sağlık şimdiden.

 
normal kullanabilirsin damla çikolata gibi. sıcakken sadece o parçalar yumuşak oluyor ama kekin içinde yayılıp karışmıyor.

bir de şöyle bir şey deneyebilirsin: bulutagaci.blogspot.com

inanılmaz lezzetli bi beyaz çikolata dolgusu oluyor böyle.

ayrıca istanbulda isen, eminönü'nde ve bazı pastanelerde oluyor. mesela istiklaldeki jadore'da var. bir de kahve dünyasında küvertir olarak satılıyor kocaman kocaman onları iri parçalara ayırabilirsin.
  • april12th  (13.07.13 18:12:59) 
iri iri bölmek lazım beyaz çikolatayı ki parça parça durabilsin. kalın kalıp gibi beyaz çikolata bulabiliyorsanız iyi olur.

şurda bi tarif var mesela: misketlimonu.blogspot.com

bir de şöyle bir yer var: www.supermutfak.com ama sabahki siparişi gün içinde getirir mi bilemem.
  • neyleyim  (13.07.13 18:15:05) 
1- migros sanal markette varsa sipariş edebilirsiniz ama 30 lirayı geçmeniz gerekir. Ben baktığımda beyaz damla yok görünüyor ama sizin oradaki stok farklı olabilir, bir bakın isterseniz.
2- çikolatayı eritip yağlayıp yeniden dondurmak çok iyi bir fikir gibi gelmedi bana zira çikolataları belli bir formda/lezzette yapabilmek için belli sıcaklıklarda işlemek lazım ki bunun için de çikolata termometresi gerekebilir. Yine de tam emin değilim.

  • whoosie  (13.07.13 18:17:05) 
kalıp beyaz çikolata kahve dünyasında satılıyor.


  • utkucbkc  (13.07.13 18:17:12) 
bu kalıp satılanlar damla çikolatanın kalıp hali mi, yani erimiyor mu şimdi? böyle mi anladım?

normal beyaz çikolatayı kullandığımda da yanmaz mı o ya, ben sanki çocukken tabaktan beyaz çikolata kazıdığımı hatırlıyorum, beyaz değildi tabii kazıdığım şey :)

bir de adamı j'adore'a sokmayın lütfen. kötü yola sevk ediyorsunuz.

ekleme: küvertür mantıklı gelmişti ama beyaz damla ile aynı kapıya çıkacak, pazartesi elime geçmesi güç sanki. misketlimonu'ndaki tarlf hoş gözüktü, onu deneyeceğim sanırım. bundan ötürü artı üç puan neyleyim'e gidiyor.
  • knight of cydonia  (13.07.13 18:20:51 ~ 18:31:29) 
kuvertürler yenen çikolata gibi değil, pastacılıkta kullanılıyorlar ve ısıya daha dayınıklılar.


  • whoosie  (13.07.13 18:22:33) 
hayır yanmaz kekin içinde olacak niye yansın :) eriyebilir sadece, parça parça ağza gelecek şekilde olmaz da eriyik olur biraz.


  • neyleyim  (13.07.13 18:29:29) 
yanmaz, biz daha 2 gün önce nestlenin beyaz çikolataısnı karelerine ayırıp küçük muffinlerin üzerine attık. ama özellikle üste bıraktım ve hiç bastırmadım ki biraz kızarsın karamelize olsun diye, ve çok güzel oldu.

sen bi kahve dünyasına uğra orda blok blok satılıyo kafana göre ayırırsın parçalara. jadore da da pul pul satılıyor. kahve dünyasının fiyatı da daha ucuz yarı yarıya farkları yok.

sen kalıbın dibine yağlı kağıt ser varsa şu pişirme kağıtlarından dibine de yapışmamış olur. Ayrıca, kalıba hamuru döktükten sonra çikolataları serpip çatalla hafif karıştırırsan da çok dibine gitmez
  • april12th  (13.07.13 18:30:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.