[]

sokak köpeğinin kuyruğunu araba ezdi ne yapayım

Efendim az önce dünya tatlısı bir sokak köpeğinin kuyruğunu bir araba ezdi. öncelikle burada veteriner falan yok, ailemin yanında 5000 nüfuslu bi kasabadayım. ya bu köpek sabahtan beri yolun ortasında yatıyordu, kaç kere kaldırdım ama yine gitmiş yol ortasına yatmış araba da bunun kuyruğunu ezmiş. ağlamasını duyunca koştum gittim yanına, ayaklarında sorun yok, normal yürüyor zaten bi çocuk görmüş, kuyruğundan geçti dedi. ama normalde gece 2ye kadar sokakta oynardı, saat 10dan beri uyuyor bizim kapının önünde. canı acıdı zahir. su verdim, yemek yemedi. acaba suyuna aspirin koysam dedim ama korktum da. şimdi uyuyor, ağlaması da kesildi. bişey olur mu ya hayvancağıza, öyle de tatlı ki, simsiyah. napsam daha ?




 
Sağlık boyutuyla ilgili "up up up"
ve naçizane; köpeğin yolun ortasına gitmesini engellemek adına geniş bir alanda çıkmamasını sağlayacak şekilde tutarsanız hem göz önünde olur, hem alışması sağlanır. (ne bileyim büyük bir bahçede tutmak gibi. olanak varsa tabii. yoksa yine mümkün mertebe alanı geniş tutup bağlayabilirsiniz. nihayetinde iyiliği için)

  • quanche  (12.07.13 23:41:17) 
vallahi olayın fizyolojik boyutunu, kuyruğun yapısını vs. bilmiyorum ama kuyruğunun acıyıp canının yandığını gözlemlerseniz kuyruğunu sabit tutacak bir tahta parcasi vb. biseye baglmak iyilesme surecini hizlandirir belki; eger zedelenme varsa.; insanda oyle yapilir ya. Bu süre icinde bir yere baglamayi becerebilirseniz daha da iyi olur herhalde.


  • dafaiss  (13.07.13 00:16:01) 
eninde sonunda veterinere götürmeniz lazım. çünkü hasara göre kuyruğunun kesilmesi gerekebilir. bir de bulunduğunuz kasabanın belediyesine ulaşmaya çalışın. büyükşehirlerdeki gibi bir veteriner hizmeti olmasa da hayvancılık yapanlara hizmet veren bir veteriner olması lazım.

bir not: kuyruk kesilmesi köpeklerde çokta kötü sonuçlar doğurmaz. tabii tercih edilesi bir durum değildir ama kesik kuyruklu bir köpek hayatını hiçte zorlanmadan devam ettirebilir. kuyruk kaybında sorun yaşayanlar kediler.
  • tururo  (13.07.13 00:17:37) 
veteriner kliniği olmayan yerlerde de mutlaka devletin görevli bir veteriner hekimi vardır. her köye bir veteriner hekim projesi dahilinde neredeyse veteriner hekimin ayak basmadığı yer kalmadı. ulaşmak için bulunduğunuz yerin eski tarım il/ilçe, şimdi gıda tarım ve hayvancılık olan binasına gidebilirsiniz. böyle bir bina yoksa, ya da nerededir bilmiyorsanız belediyeye sorabilirsiniz. devlet hekiminin böyle durumlarda muayene etme, tedavi etme zorunluluğu yok fakat siz ulaştığınızda geri çevireceğini zannetmiyorum. yardımcı olacaktır.
başka sorunlar yaşanırsa ya da böyle küçük yerlerde yaşayan arkadaşlar varsa akıllarında olsun.

  • ben butun cbnce dizilerini izliyorum  (13.07.13 04:09:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.