[]

laptop ekran kartı ?

Mevcut laptopumda nvidia geforce 8400 ekran kartı var. Kendileri 256 mb oluyor ve şu an için oldukça tatminkar. Ancak oynamak istediğim bazı oyunlarda yetersiz kalmakta. Acaba piyasada bu ekran kartından daha üstün özelliğe sahip ve laptop için kullanacağım bir ekran kartı modeli var mı ? Eğer varsa fiyatı ortalama ne kadardır ?

edit: lütfen madem oyun istiyorsun o zaman masa üstü al demeyin. topu topu medieval 2 total war'ı adam gibi grafiklerle oynamak istiyorum başka bişey değil

edit 2 : evet dolar 1.80'i geçmiş ben neye heves ediyorum..

 
Laptop ekran kartları genelde onboard olur, entegre çip filan olur. Değiştirebileceğinize emin misiniz? Aletinizin markası, modeli nedir?


  • ataturkiye  (09.03.09 18:27:25) 
ekran kartın harici olduğu için mümkün. ancak fiyatı çok tuzlu. benim ati 256+256 ekran kartımın chipsetinde sorun oldu, tamir ederken iyice bozdular, ekran kartı için 145 dolar değişim istendi tamam dedim, bu sefer ekran kartı kalmamış ellerinde onu bekliyorum. bu ekran kartları genelde başka tarafı bozulmuş notebook'lardan aktarılıyor karaborsa bir nevi. notebook'lar için bu şekilde özellikle yedek orjinal-sıfır parça satan yer bilmiyorum, genelde kendi teknik servislerinde bulunduruyor notebook firmaları, o yüzden ondan daha iyi ve senin kasaya uyumlu ekran kartı bulman zor, bulsan da çok tuzlu olur.


  • abtash  (09.03.09 18:32:00) 
@abtash benim 2003 yapımlı aletin board'una 1200 dolar + kdv istemişlerdi. Sen yine iyi kurtarmışsın.

Bu kartlar çipe entegreli olabiliyorlar ve dediğin gibi ancak ikinci elleri bulunuyor. Bulaşmamak en iyisi.
  • ataturkiye  (09.03.09 18:39:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.