[]

coen kardeşler

selam.
coen kardeşler'e giriş niteliğinde hangi filmleri izlemek lazım? no country for old men izleyeceğim ama herkesten ondan başlama, önce fargo'yu izle, yok fargo izlenmez the big lebowski türü uyarılar geliyor. ne yapayım? (bu kadar önemli mi yahu?)



 
coen kardeşler = the big lebowski

no country for old men'in coen'lerle pek bir alakası yok. çok çizgilerinin dışına çıkmışlar. kara mizah kavramının "kara" kısmını korumuşlar, mizahı yok saymışlar. bence ama yine kronolojiye bağlı git. bak imdb'ye, 85 sonrası öncelikle şunları izle;

raising arizona
barton fink
fargo
the big lebowski

benim fantastik dörtlüm bunlar şahsen.
  • deckard  (09.03.09 15:26:53) 
big lebowski. barton fink te olabilir ama lebowski daha neşeli bir film.


  • yazar kasa  (09.03.09 15:31:23) 
bu kadar önemli mi kısmını yeni görüyorum. bir sinemasever için önemli, eline mısır pörtleği alıp "hadi bugün bir şey izleyelim"ciler için zerre önemli değil. ikinci grup pek bakmaz set ekibine. misal benim kurgu yönetmenine göre film seçtiğim de oluyor.

bir de mesela the man who wasn't there'e bak. ben hiç beğenmemiştim gerçi. coen'ler türü mizahı sevip de bu filmi beğeneni de tanımıyorum. anladığım kadarıyla millet kafanı karıştırmış. herkes kendince bildiklerini söylemiş. benim için bu ikiliyi özetleyen en iyi cümle şu entry'nin ilk cümlesidir;

(bkz: #4031722) (noktalamadan sonra verilmeyen boşluklar da cabası)

sabrını zorluyorum sanırım.
  • deckard  (09.03.09 15:44:37) 
coen bros hayranlarının çoğunlukla amerikan hayranı olduklarını da tecrübeyle şahit olmuşumdur.ama gerçekten hayran olanları kastediyorum.yoksa filmlerden hiçbir şey anlamayıp laf olsun hava olsun diyerek özentilik yapanlara değil lafım.
bu dediğim tabi sizin için geçerli değil leylak şarabı.(yeni başlıyomuşsunuz çünkü)ama ben koen bros hayranı olmamakla birlikte izlediklerim arasından,fargo, theman who wasn t there (ki bence bundan başlayın mükkemmel bir senaryo her cümle ayrı güzel)
big lebowski de hoştur fakat sabır gerektiren bir yapım ehehemem diye gülersin belki ama sıkar bi süre sonra o bakımdan ilk bunu izlemeyin derim.(amerikanlığa övgü niteliğinde bir filmdir aslında)
bad santa ve o brother where art thou? ya bakmanızda da fayda var.the man who wasnt there ve no country for old man favorilerimdir.
kafanız karışmasın diye söylüyorum ilk bad santa ya da bro where art you izleyin evet böyle yapın pişman olmıycaksınız gülerken düşünecek düşünürken ağlıycaksınız valla.

edit: süper diyaloglarıyla,kasmayan komiklikleriyle nefes kesen millers crossingi unutmuşum
edit:fargo nun abartıldığına bakıp ahhaa süper bir filim önyargısı oluşmasın kafanızda.filmin öyle vaatleri yok zira izlediğinize pişman bile olabilir bu ne lan diyebilirsiniz.işte bu sebeple yeni başlayanlar için fargo önerilmez.keşke hiç başlamasaydım diyebilir diğer güzellikleri kaçırabilirsiniz."""fargo yu erteleyin"""
  • zombikanı  (09.03.09 16:21:22 ~ 16:34:58) 
coen'e giris ise olay, bence fargodur ilk seyredilmesi gereken. ille kronolojik gidilicek diye bisey yok zira her yonetmen stilini ilk bastan tutturuyor diye bisey yok.


  • helpless  (09.03.09 16:22:38) 
the big lebowski den başlayıp fargo ile bitirin. yine de sıralama çok da önemli değil bence.


  • yazar k  (09.03.09 19:02:20) 
yahu aslında no country for old men'e giden shortest path'i bulmak amaç. çünkü arkadaşlarım hediye etmiş ve yorum bekliyorlar. diğerlerini daha sonra izlesem de olur. fargo - the big lebowski - no country yapıyorum o halde. ya da araya millers crossing'i de alabilirim.


  • leylak sarabi  (09.03.09 19:42:25 ~ 19:43:17) 
o brother where art thou?'yu izleyin derim.


  • Gulyadkin  (09.03.09 21:30:26) 
  • atmosphere  (10.03.09 11:37:34) 
barton fink i mutlaka izlemelisin.


  • baskaturlubirsey  (11.03.09 00:21:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.